Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Θωρακισμένη η αξιολόγηση «Β+» της Intralot, παρά την υποβάθμιση της Ελλάδας σε «CCC»

tags :
Fitch: Θωρακισμένη η αξιολόγηση «Β+» της Intralot, παρά την υποβάθμιση της Ελλάδας σε «CCC»
Την Παρασκευή, η Fitch υποβάθμισε την Ελλάδα σε "CCC" από "Β" προηγουμένως
Θωρακισμένη, παρά την πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες, θεωρεί η Fitch την αξιολόγηση της «Β+» της Intralot.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως η υποβάθμιση της Ελλάδας σε «CCC» από «Β» προηγουμένως δεν ασκεί καμία αρνητική επίδραση στην αξιολόγηση «Β+» της Intralot.
Όπως εξηγεί, η ελληνική υποβάθμιση είναι oυδέτερη (neutral) για την αξιολόγηση της Intralot, δεδομένης της περιορισμένης σύνδεσης της εταιρείας με την Ελλάδα.
Σ’ αυτό συμβάλλει το γεγονός, πως η εταιρεία διατηρεί μεγάλο μέρος των ταμειακών της αποθεμάτων σε τράπεζες του εξωτερικού.
Αναλυτικότερα, η Intralot αδυνατεί να διατηρήσει ποσοστό άνω του 40% των συνολικών ταμειακών αποθεμάτων στις ελληνικές τράπεζες.
Ως εκ τούτου, σήμερα μόλις το 2% των ταμειακών διαθέσιμων της εταιρείας βρίσκεται σε τράπεζες της Ελλάδας.
Η περιορισμένη έκθεση της Intralot στην Ελλάδα αντανακλάται και στο γεγονός πως μόλις το 5% των εσόδων και το 10% των EBITDA εξασφαλίζεται από την Ελλάδα.
Τα εναπομείναντα κέρδη αποκομίζονται από τις υπόλοιπες 40 χώρες, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.
Όσον αφορά το χρέος της Intralot, η Fitch εμφανίζεται καθησυχαστική, καθώς όπως σημειώνει, οι πρώτες ωριμάνσεις ομολόγων, ύψους 200 εκ. ευρώ, αναμένονται για τον Αύγουστο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης