Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέα μείωση έως -46% στις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών από την Barclays, λόγω διάχυτης αβεβαιότητας

Νέα μείωση έως -46% στις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών από την Barclays, λόγω διάχυτης αβεβαιότητας
Η Barclays συστήνει στους επενδυτές να παραμείνουν επιφυλακτικοί
Σε μειώσεις των τιμών στόχου των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών προχώρησε η Barclays, διατηρώντας τη σύσταση neutral (ουδετερότητα), εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.
Στη σημερινή 31σέλιδη ανάλυση με τίτλο "Greek banks: Staying on the sidelines" (ελληνικές τράπεζες: Παραμονή στο περιθώριο), την οποία σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Barclays μειώνει την τιμή στόχο της Alpha Bank σε 0,30 ευρώ, από 0,34 ευρώ προηγουμένως, την τιμή στόχο της Eurobank σε 0,09 ευρώ, από 0,14 ευρώ προηγουμένως, της Εθνικής σε 1,01 ευρώ, από 1,07 ευρώ προηγουμένως και της Πειραιώς σε 0,33 ευρώ, από 0,61 ευρώ προηγουμένως.


Embedded image permalink

Το περιβάλλον των ελληνικών τραπεζών παραμένει δύσκολο, σύμφωνα με την Barclays.
Η συνέχιση των πολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων, πλήττει τις αποτιμήσεων των μετοχών του κλάδου.
Ο κίνδυνος πλέον να περιοριστεί η αξία των ιδίων κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών αυξάνει σύμφωνα με την Barclays, ενώ η αβεβαιότητα πλήττει την ανάκαμψη της κερδοφορίας και μειώνει την ορατότητα για τη μακροπρόθεσμη διαρθρωτική κερδοφορία.
Ωστόσο, οποιαδήποτε κίνηση που θα υποδηλώσει κάποιου είδους συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, θα μπορούσε να περιορίσει τους κινδύνους και να οδηγήσει σε μια ταχεία επαναξιολόγηση των προοπτικών του κλάδου.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Barclays μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες κατά 6-46%, αντανακλώντας τη μείωση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών για τη δυναμική της κερδοφορίας και την ανοδική αναθεώρηση των κινδύνων.
Η συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων ασκεί σοβαρότατες πιέσεις στη χρηματοδότηση του κλάδου, ο οποίος αγωνίζεται να καλύψει τις εκροές αυτές.
Οι τράπεζες καταφεύγουν στον μηχανισμό ELA, αλλά η υπομονή της ΕΚΤ μπορεί να περιοριστεί εάν η εκροή καταθέσεων επιταχυνθεί, αποδυναμώνοντας απότομα την αντοχή του συστήματος.


Embedded image permalink

Ο κλάδος, σύμφωνα με την Barclays μπορεί να είναι ένα βασικό σημείο πίεσης της ελληνικής κυβέρνησης από τους ηγέτες της ευρωζώνης.
Επίσης, οι αναλυτές της Barclays θεωρούν ότι έχει αυξηθεί σημαντικό ο κίνδυνος να τεθούν κεφαλαιακοί έλεγχοι στον ελληνικό τραπεζικό σύστημα.


Embedded image permalink

Ωστόσο, αν και ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να παράσχει κάποια προσωρινή ανακούφιση στις οξείες πιέσεις χρηματοδότησης που δέχεται ο κλάδος, δεν αναμένεται να είναι ευεργετική για τις τιμές των τραπεζικών μετοχών.
Σύμφωνα με την Barclays, ο συντελεστής κόστους/εσόδων επιδεινώθηκε το τελευταίο τρίμηνο, εξαιτίας της πτώσης των εσόδων και της αύξησης του κόστους.
Η Alpha bank είχε τη μεγαλύτερη επιδείνωση σε τριμηνιαία βάση:

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης