Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Απελπιστική η κατάσταση, δεν οδηγούν πουθενά οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Business Insider: Απελπιστική η κατάσταση, δεν οδηγούν πουθενά οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
Πρόκειται για μια απελπιστική κατάσταση, αν ληφθεί υπόψη ότι όλα αυτά αποτελούν τον πρόδρομο για μια μελλοντική πραγματική διαπραγμάτευση αργότερα μέσα στο έτος, τονίζεται
Στην άσκημη πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους ευρωπαίους πιστωτές της αναφέρεται δημοσίευμα της ιστοσελίδας Business Insider, στο οποίο επισημαίνεται η έλλειψη προόδου αλλά και η απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.
Ύστερα από τη θετική συνάντηση Τσίπρα – Merkel είχε δημιουργηθεί η ελπίδα ότι η Ελλάδα θα παρουσίαζε μια λεπτομερή λίστα μεταρρυθμίσεων, που θα οδηγούσε στο ξεκλείδωμα της τελευταίας δόσης, ύψους 7,2 δισ. ευρώ, του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης.
Ωστόσο, οι συνομιλίες δεν βαίνουν καλώς.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωζώνης στη Wall Street Journal, σύμφωνα με τον οποίο οι προτάσεις της Ελλάδας ήταν αποσπασματικές και ασαφείς, ενώ οι έλληνες συνάδελφοί τους δεν θα μπορούσαν να εξηγήσουν τεχνικά αυτό που μερικές από αυτές συνεπάγονταν.
Παράλληλα, σύμφωνα με αξιωματούχους, την Τετάρτη θα λάβει χώρα τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση, πρόσθεταν ωστόσο ότι είναι σχεδόν απίθανο οι υπουργοί της Ευρωζώνης να συναντηθούν πριν τα μέσα Απριλίου προκειμένου να απελευθερώσουν περισσότερα κεφάλαια για την Ελλάδα.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να μην μπορεί να περιμένει όλο αυτό το διάστημα, καθώς εν τω μεταξύ θα πρέπει να προχωρήσει σε αποπληρωμή μέρους του χρέους της προς το ΔΝΤ, αλλά και τους μισθούς και συντάξεις στη χώρα.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που εμφάνιζε πριν η Ελλάδα και τις παρείχε κάποιες ανάσες, αν και δεν ήταν ιδανικό για την οικονομία της χώρας, πλέον έχει εξανεμιστεί.
Πρόκειται για μια απελπιστική κατάσταση, αν ληφθεί υπόψη ότι όλα αυτά αποτελούν τον πρόδρομο για μια μελλοντική πραγματική διαπραγμάτευση αργότερα μέσα στο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης