Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με όσους συνεχίσουν τον ακτιβισμό και τα παιχνίδια με το… διάβολο

Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με όσους συνεχίσουν τον ακτιβισμό και τα παιχνίδια με το… διάβολο
Ορισμένοι είτε για λόγους δικής τους φυσικής ανικανότητας, είτε για λόγους εγκλωβισμού στο πολιτικό και ιδεολογικό «θρήσκευμά» τους, δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των καιρών
Παιχνίδια με το… διάβολο κάνει τελευταία η κυβέρνηση, μέσα από επικίνδυνες και ακραίου ρίσκου ακροβασίες με αποκορύφωμα το συντονισμένο (…προκαταβολικό) μπαράζ δηλώσεων ρήξης με τους εταίρους την περασμένη Παρασκευή!
Μετά από ένα δίμηνο ταλαιπωρίας ολόκληρης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και εν γένει ολόκληρης της κοινωνίας, μετά από ένα δίμηνο παλινωδιών και χωρίς ουσιαστικά επιτεύγματα, η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.
Την Παρασκευή, υπήρξε ένα νέο συντονισμένο μπαράζ δηλώσεων ρήξης με τους ξένους εταίρους, καθώς δεν ήταν καθόλου τυχαία η… συγκυρία και το timing που επέλεξαν οι κ.κ. Τσακαλώτος, Βούτσης και Λεουτσάκος για να μιλήσουν ανοικτά για το ενδεχόμενο ρήξης.
Παράλληλα, υπήρξε non paper που έκανε λόγω για αντεπίθεση της κυβέρνησης, για «σκληρή» στάση και γενικώς για διατήρηση κόκκινων γραμμών, χωρίς εκβιασμούς κ.λπ.
Μετά υπήρξαν ξανά διαψεύσεις, εν μέσω νέων παλινδρομήσεων και παλινωδιών.
Η… δημιουργική ασάφεια φαίνεται πως έχει «χτυπήσει» πρωτίστως την ίδια την κυβέρνηση που αποδέχτηκε εντελώς αδιάβαστη και απροετοίμαστη αυτό το δίμηνο.
Ξεκίνησε να αλλάξει όλη την Ευρώπη, με ένα γενικευμένο κύμα – κίνημα των λαών και με μια οικουμενική απαίτηση για διαγραφή του χρέους, και έφτασε να στέλνει επιστολές ομολογίας περί στεγνώματος από ρευστότητας, ενημερώνοντας για τις προτεραιότητες πληρωμών, σε περίπτωση που δεν ξεμπλοκάρουν οι δόσεις!
Ίσως λοιπόν, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – μέσω των τελευταίων δηλώσεων – να ήθελαν να δείξουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης (πλέον), ότι έγιναν όλες οι δυνατές… παραχωρήσεις μέσω της λίστας, εκβιάζοντας ξεκάθαρα τους εταίρους ώστε να δεχτούν αναφανδόν τις προτάσεις!
Μετά από τόσες «μάχες» με τους ξένους, μετά από τόσες χιλιάδες εργατοώρες για συζητήσεις, αντεγκλήσεις ώστε να βρεθεί μια χρυσή τομή, τέτοιες πρακτικές είναι – κατά τη γνώμη μας – πολύ επικίνδυνες και εντελώς επιπόλαιες ακροβασίες!
Μοιάζουν με παιδικοί ταλιμπανισμοί μέσα σ’ ένα περιβάλλον ενηλίκων, όπου – όσο και αν προσπαθήσαμε, σε όλη την Ευρώπη – συμμάχους ουσιαστικούς δεν βγήκαμε.

Όταν όλοι ξένοι
προειδοποιούν... 

Ξένοι οίκοι, μεγάλοι διεθνείς αναλυτές αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι πολιτικής ή διπλωματίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επικινδυνότητα της κατάστασης στη χώρα μας! Τονίζουν τα υπερβολικά μικρά χρονικά περιθώρια, επισημαίνουν το στέγνωμα ρευστότητας, σε κάθε τόνο προσπαθούν να εμφυσήσουν – με τον κίνδυνο να παρεξηγηθούν για ευθεία παρέμβαση – πνεύμα κατεπείγοντος και ανάγκης να «τρέξιμο» και επίσπευση.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δείχνει υπερβολική – για ότι διακυβεύεται – ψυχραιμία, συνεχίζοντας σε… κανονικούς σχεδόν ρυθμούς εργασίας, με μέσω συνέχισης των «εξαγγελιών» μέσω συνεντεύξεων κάθε είδους, άρθρων, δηλώσεων κ.λ.π.
Η χώρα – από πλευράς ρευστότητας – είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και κάποιοι – δείχνουν (για δικούς τους λόγους) να μην το καταλαβαίνουν.
Την ίδια ώρα, καθημερινά, κάθε ώρα, ολοένα και περισσότερο οι τράπεζες βλέπουν να συνεχίζεται το θεαματικό «σήκωμα» καταθέσεων! Κάθε ημέρα, κάθε ώρα, κάθε αρνητική δήλωση βυθίζει ολοένα και περισσότερο την ελληνική οικονομία στην ακινησία, με ορισμένους να λένε ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη πλέον! Εξαιρετικά σοβαρές διαπιστώσεις.
Βεβαίως, εκ του αποτελέσματος θα κριθεί και η τωρινή τακτική της κυβέρνησης. Αν υπάρξει, αν πετύχει συμφωνία, τότε θα σημαίνει ότι καλώς το χειρίστηκε.
Αν όχι, τότε τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δυσμενή για τη χώρα, την οικονομία, την αγορά, την κοινωνία τους πάντες.
Αν δεν υπάρξει συμφωνία, η καταστροφή του συστήματος θα συμπαρασύρει τους πάντες, όλο το παλαιό πολιτικό σύστημα.
Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με όσους συνεχίζουν να κάνουν ανεπίτρεπτο για τέτοιους καιρούς ακτιβισμό επανάστασης και... παιχνίδια με το διάβολο στην «πλάτη» της χώρας και του λαού!

O χρόνος κυλάει αμείλικτα

Ο χρόνος κυλάει αμείλικτα. Ορισμένοι, είτε για λόγους δικής τους φυσικής ανικανότητας, είτε για λόγους εγκλωβισμού στο πολιτικό και ιδεολογικό «θρήσκευμά» τους, δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των καιρών.
Πολλά στελέχη της τωρινής κυβέρνησης, δείχνουν όντως – και μάλιστα κατ’ επανάληψη – τέτοια συμπτώματα! Και συνεχίζουν. Και η αγορά στεγνώνει, όπως και οι τράπεζες που είναι ο μοχλός του συστήματος.
Ευχή μας είναι να έχουμε αίσιο τέλος, να υπάρξει συμφωνία, να μπει η χώρα σε μια τροχιά και επιτέλους να αρχίσουμε να μιλάμε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, για δημιουργία και έλκυση επενδύσεων και όχι για δημιουργική… ασάφεια και καταστροφή.
Ιδού η Ρόδος κύριοι. Ο δρόμος της Ευρώπης είναι μονόδρομος για τη χώρα. Οτιδήποτε άλλο θα μας οδηγήσει δεκάδες χρόνια πίσω, με ανυπολόγιστη καταστροφή σε πολλά επίπεδα…
Ιδού…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης