Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of Tokyo – Mitsubishi: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα - Η αβεβαιότητα επηρεάζει το ευρώ

Bank of Tokyo – Mitsubishi: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα - Η αβεβαιότητα επηρεάζει το ευρώ
Παραμένουν οι φόβοι για την Ελλάδα, σημειώνεται
Με την Ελλάδα να είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεών της την επόμενη εβδομάδα, η Bank of Tokyo – Mitsubishi εκτιμά ότι είναι πιθανή μια νέα αστάθεια για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, λόγω της αβεβαιότητας για την Ελλάδα.
Όπως επισημαίνεται, η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση, που βασίζεται στο ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ώστε να υπάρξει αλλαγή της τάσης και προστίθεται ότι η τάση στο ευρώ θα μπορούσε να αλλάξει λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με την Ελλάδα.
Αν και όπως σημειώνουν οι αναλυτές της BTMU είχαν τονίσει ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία, ωστόσο πλέον δηλώνουν λιγότερο αισιόδοξοι σε σχέση με πριν.
Παράλληλα, επισημαίνουν τις δηλώσεις του διοικητή της Bundesbank και μέλους της ΕΚΤ ότι ο κίνδυνος μιας άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας αυξάνει, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η Ελλάδα αποφασίσει να τηρήσει τις υποσχέσεις της.
Ακόμη σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει σπαταλήσει πολλή εμπιστοσύνη και ότι ο χρόνος πλέον αρχίζει να εξαντλείται.
Σύμφωνα με την Bank of Tokyo – Mitsubishi, η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, με την Ελλάδα να παρουσιάζει το πακέτο μεταρρυθμίσεών της, με το οποίο ελπίζει ότι θα ξεκλειδώσει κεφάλαια για να αποφύγει τη χρεοκοπία και προσθέτει ότι η αστάθεια για το ευρώ μπορεί να ενισχυθεί εκ νέου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης