Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συμφωνία με τους δανειστές έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας επιδιώκει η Ελλάδα - Καταρτίζεται η λίστα

Συμφωνία με τους δανειστές έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας επιδιώκει η Ελλάδα - Καταρτίζεται η λίστα
Η Αθήνα σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, έως τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, προκειμένου να την καταθέσει και να αποφύγει τη χρεοκοπία
Σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να καταρτίσει το συντομότερο δυνατό την τελική λίστα μεταρρυθμίσεων και να καταλήξει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το Reuters.
Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο, οι διεργασίες της ελληνικής κυβέρνησης για την οριστικοποίηση της λίστας μεταρρυθμίσεων κορυφώνονται, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση μέρους της δόσης του δανείου για να ανασάνει η ελληνική οικονομία, που κινείται στα όρια της πιστωτικής ασφυξίας.
Όπως έχουν ήδη γνωστοποιήσει ανώτατες κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα στοχεύει να έχει ολοκληρώσει τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, έως τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, προκειμένου να την καταθέσει στους δανειστές και να αποφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας.
Άλλωστε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου εκπνέει και η προθεσμία που έχουν δώσει στην ελληνική κυβέρνηση οι Ευρωπαίοι εταίροι, προκειμένου να κατατεθεί η λίστα. 
Η λίστα που θα σταλεί στους δανειστές θα περιλαμβάνει αναλυτικό χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, αλλά και πλήρη κοστολόγηση των μεταρρυθμιστικών μέτρων που θα προταθούν, διαβεβαιώνει ανώτατη κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης