Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αντιδρά ο Weidmann στις αυξήσεις του ELA για τις ελληνικές τράπεζες - Κίνδυνος να θεωρηθεί κρατική χρηματοδότηση

Αντιδρά ο Weidmann στις αυξήσεις του ELA για τις ελληνικές τράπεζες - Κίνδυνος να θεωρηθεί κρατική χρηματοδότηση
Η ΕΚΤ αύξησε το ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 2 δισ. ευρώ
Την έντονη αντίδρασή του στις αποφάσεις της ΕΚΤ για αύξηση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες εκφράζει ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, J. Weidmann.
H αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες ενδεχομένως να αυξήσει τις ανησυχίες για τυχόν κρατική χρηματοδότηση, τόνισε χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως οι στόχοι της νομισματικής πολιτικής είναι σαφείς και δεν πρέπει να συνδέονται με κανενός είδους κρατική χρηματοδότηση.
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας είναι γνωστός για την κριτική που ασκεί στις κατά καιρούς αποφάσεις της ΕΚΤ.
Στο μεταξύ, την αύξηση του ELA, κατά 2 δισ. ευρώ, στα 71,8 δισ. ευρώ, από 69,8 δισ. ευρώ προηγουμένως, αποφάσισε για τις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ, στη σημερινή (25 Μαρτίου 2015) συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Ταυτόχρονα, το ΔΣ της ΕΚΤ έθεσε ρήτρα προς τις ελληνικές τράπεζες το ELA να μη διατεθεί για τις αγορές εντόκων γραμματίων του δημοσίου.
Το ELA για τις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκε κατά 2 δισ. ευρώ ακόμη, στα 71,8 δισ. ευρώ.
Το ΔΣ της ΕΚΤ συνεδριάζει πλέον σε εβδομαδιαία βάση, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της ελληνικών τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας.
Λίγο νωρίτερα, σε έτερη παρέμβασή του, ο Jens Weidmann χαρακτήρισε μαραθώνιο για την Ελλάδα την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.
«Η Ελλάδα απέχει ακόμα πολύ από το τέλος του Μαραθωνίου των μεταρρυθμίσεων και θα ήταν τραγικό εάν εγκατέλειπε την προσπάθεια», διεμήνυσε ο ισχυρός άντρας της κεντρικής γερμανικής τράπεζας.
«Θα ήταν τραγικό αν η Ελλάδα εγκαταλείψει τη διαδικασία προσαρμογής τώρα μετά από όσα έχει πετύχει», επανέλαβε ο διοικητής της Bundesbank.
«Το δεύτερο μισό είναι γνωστό ότι είναι πιο δύσκολο από το πρώτο σε έναν Μαραθώνιο και απέχει αρκετά ακόμα η γραμμή τερματισμού», δήλωσε.
Tαυτόχρονα ανέφερε ότι οι τελευταίες διαβουλεύσεις για την Ελλάδα απέδειξαν ότι η ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει δυστυχώς ξεπεραστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης