Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis (Κομισιόν): Η Ισπανία εξέρχεται της κρίσης, αν και απομένουν να γίνουν ακόμη πολλά

Dombrovskis (Κομισιόν): Η Ισπανία εξέρχεται της κρίσης, αν και απομένουν να γίνουν ακόμη πολλά
Σημαντική η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ισπανίας, αποδίδει αποτελέσματα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Η Ισπανία εξέρχεται της κρίσης και ανακάμπτει από μια πολύ σοβαρή κατάσταση, αν και ακόμη μένουν να γίνουν αρκετά σε ένα έτος με πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, ανέφερε σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Vladis Dombrovskis.
Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντική τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας, η οποία αποδίδει καρπούς, τόσο όσον αφορά την οικονομική ανάκαμψη όσο και σε επίπεδο απασχόλησης.
Σύμφωνα με τον Vl. Dombrovskis και τους υπολογισμούς της Κομισιόν, η ισπανική οικονομία θα αναπτυχθεί τόσο το 2015 όσο και το 2016 πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αύξηση 2,3% και 2,5% του ΑΕΠ αντίστοιχα.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το 2014 η αγορά εργασίας της Ισπανίας σημείωσε ανάπτυξη για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της κρίσης, με τη δημιουργία 433.900 θέσεων εργασίας και λιγότερων ανέργων κατά 477.900.
«Πρόκειται σίγουρα για μια σειρά από θετικά στοιχεία, όμως φυσικά παραμένουν ακόμη πολλά για να γίνου, τόσο όσον αφορά τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών όσο και σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε ότι «μέχρι τώρα βλέπουμε ότι η ισπανική κυβέρνηση λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της τα μεταρρυθμιστικά της σχέδια και την εφαρμογή τους».
Ακόμη αναφέρθηκε στην άνοδο των λαϊκίστικων κομμάτων τα τελευταία χρόνια, είτε αυτά ανήκουν στην άκρα αριστερά ή την άκρα δεξιά, επισημαίνοντας ότι η καλύτερη πραγματική απάντηση είναι να υπάρξουν αποτελέσματα στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως είναι η ανάπτυξη και η απασχόληση.
Υπό αυτή την έννοια, σημείωσε, πρέπει να υπάρξει τάχιστα μια οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη, με σκοπό να εγγυηθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας και να διασφαλιστεί ότι αυτή η ανάκαμψη θα μεταφραστεί στις τσέπες τους.
Μάλιστα, σημείωσε ότι οι απόψεις των λαϊκιστών δεν οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης