Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Απειλή για το ευρώ η Ελλάδα, μόλις για το 15% των επενδυτών - Υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι

Barclays: Απειλή για το ευρώ η Ελλάδα, μόλις για το 15% των επενδυτών - Υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι
Πάνω από το 50% συνολικά 908 επενδυτών που συμμετείχαν σε νέα έρευνα της Barclays προβλέπουν πως οι ευρωπαϊκές μετοχές θα ξεχωρίσουν εντός των ερχόμενων τριών μηνών
Το ράλι των ευρωπαϊκών αγορών καλά κρατεί, με τις bullish (αισιόδοξες) προβλέψεις των επενδυτών να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.
Πάνω από το 50% συνολικά 908 επενδυτών που συμμετείχαν σε νέα έρευνα της βρετανικής Barclays προβλέπουν πως οι ευρωπαϊκές μετοχές - πλην των βρετανικών μετοχών - θα ξεχωρίσουν εντός των ερχόμενων τριών μηνών, ξεπερνώντας σε επιδόσεις την πορεία των αγορών σε κάθε άλλη γωνιά του πλανήτη.
Σύμφωνα με το 60% των ερωτηθέντων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αναλάβει επαρκή δράση για τη στήριξη της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Η έρευνα της βρετανικής Barclays - στην οποία συμμετείχαν 908 επενδυτές - διενεργήθηκε το διάστημα 11-18 Μαρτίου.
Να σημειωθεί εδώ ότι, από τις αρχές του 2015, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Εurope 600 μετρά κέρδη +16,9%, ενώ ο γερμανικός DAX έχει ενισχυθεί κατά +21,3%.

Οι κίνδυνοι
Σε σχετική ερώτηση για τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν για την πορεία της Ευρωζώνης, οι συμμετέχοντες στην έρευνα έδωσαν τις εξής απαντήσεις:
- Το 15% εκφράζει φόβους για την πιθανότητα εντάσεων, όπως για παράδειγμα η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για το μέλλον χρηματοδότησης της χώρας.
- Το 18% εκφράζει ανησυχίες για τον αντίκτυπο των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed στην παγκόσμια οικονομία.
- Το 20% εκφράζει φόβους για τους γεωπολιτικούς κινδύνους.
- Το 21% εκφράζει ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας και των αναδυόμενων αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης