Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Ελλάδα και Γερμανία, μόνον λόγια και καθόλου πράξεις;

CNBC: Ελλάδα και Γερμανία, μόνον λόγια και καθόλου πράξεις;
Σκεπτικοί οι οικονομολόγοι, διερωτώνται πόσο διάστημα θα απαιτηθεί προκειμένου να ξεκινήσουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις
Μπορεί να υπήρξε μια αναθέρμανση των παγωμένων σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας τη Δευτέρα, κατά τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, στο Βερολίνο, όπου συζήτησαν πώς η Αθήνα θα μπορούσε να αποφύγει τη χρεοκοπία, όμως, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το CNBC, οι οικονομολόγοι παραμένουν σκεπτικοί και διερωτούνται πόσο διάστημα θα απαιτηθεί ακόμη για να αρχίσουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC και αναφερόμενος στη συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα και Merkel, ο επικεφαλής οικονομολόγος στο Γερμανικό Εμπορο-βιομηχανικό Επιμελητήριο, Alexander Schumann, σημείωσε ότι ενώ φάνηκε μια βελτίωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, πρόσθεσε ότι τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα θα πρέπει να ακολουθήσουν δράσεις.
«Οι επικεφαλής των δύο κυβερνήσεων προσπάθησαν να δείξουν μια βελτίωση στις σχέσεις των δύο χωρών, όμως εξακολουθούν να υφίστανται μια σειρά από σημαντικές διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, κάτι που έγινε σαφές επίσης από τη χθεσινή συνάντηση», τόνισε ο Alexander Schumann.
«Νομίζω ότι ήταν ένα αναγκαίο βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων, όμως τώρα περισσότερες συνομιλίες πρέπει να ακολουθήσουν σχετικά με το τι πρόκειται να κάνει η Ελλάδα, ποια είναι τα συγκεκριμένα, λεπτομερή μέτρα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ανέφερε ο Τσίπρας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «είναι πλέον απαραίτητο η ελληνική κυβέρνηση να δείξει τι θα κάνει για να επιτύχει αυτό τον στόχο».
Άλλοι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο δεν αποτέλεσε μια ηχηρή επιτυχία για την Ελλάδα.
Ο ανώτερος οικονομολόγος της ING με έδρα στις Βρυξέλλες, Carsten Brzeski, ανέφερε ότι η χθεσινή συνάντηση δεν αποτέλεσε ένα σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική κρίση.
«Το κρίσιμο ερώτημα του πώς τα μη βιώσιμα δημοσιονομικά της χώρας θα γίνουν βιώσιμα, όπως και η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, δεν τέθηκαν καν», σημειώνει και συμπληρώνει ότι «ίσως να έγινε ένα μικρό βήμα ώστε να μπει τέλος στην πρόσφατη πολιτική αντιπαράθεση, όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ειπωθεί ότι τελικά θα οδηγήσει σε ένα "happy end"».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης