Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Πυρά κατά Τσίπρα - Αποκαλύφθηκε το θέατρο της «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης

Σαμαράς: Πυρά κατά Τσίπρα - Αποκαλύφθηκε το θέατρο της «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης
Υπερηφάνεια είναι να βγάζεις την χώρα από την κρίση τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε ο πρωθυπουργός στην καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel (και σε άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες).
Ο κ.Σαμαράς, σε δηλώσεις του από την Καλαμάτα, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σταμάτησαν μια σειρά από μεγάλα έργα, όπως η η περιμετρική γέφυρα στην Καλαμάτα, τα έργα στην Ιονία Οδό, στην Εγνατία Οδό, στην Ολυμπία Οδό, στην Ε65, στο Μετρό, στον αεροδιάδρομο της Θεσσαλονίκης, στο δρόμο της Σπάρτης, στη δημοπράτηση του αεροδρομίου του Καστελίου, υπογράμμισε ότι όπως φαίνεται όλα αυτά «ξαναπηγαίνουν σε νέα διαπραγμάτευση».
«Και ας έχουν ήδη κυρωθεί από τη Βουλή.
Και μάλιστα με ένα υπουργείο Δημοσίων Έργων σε απόλυτη παράλυση, με έναν υπουργό που μόλις προχθές ορκίστηκε, μια κατάσταση δηλαδή που βάζει σε ασφυξία τα μεγάλα έργα και που δυναμώνει, αντί να μειώνει, την ανεργία» υπογράμμισε ο κ.Σαμαράς.
«Από την άλλη πλευρά, σήμερα, αποκαλύφθηκε το θέατρο της "υπερήφανης" διαπραγμάτευσης.
Να ενημερώνεις τους ξένους ηγέτες ότι η κατάσταση της χώρας είναι απελπιστική, την ώρα που διαβεβαίωνες τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ούτε με τη ρευστότητα, ούτε με τα δάνεια, ούτε με τις συντάξεις.
Υπερηφάνεια, όμως, είναι να βγάζεις τη χώρα από την κρίση, να μην έχεις ανάγκη από άλλα δανεικά και να μην κλαίγεσαι στους ξένους ηγέτες.
Ελπίζω και προτρέπω τον κ. Τσίπρα, πρακτικά, ρεαλιστικά να αντιμετωπίσει τη σημερινή συνάντησή του με την Καγκελάριο και να έχει κριτήριο τις ανάγκες της χώρας και της οικονομίας και όχι τα γνωστά λόγια για εσωτερική κατανάλωση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης