Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Μόλις δύο εβδομάδες έχει η ελληνική κυβέρνηση πριν ξεμείνει από χρήματα

Business Insider: Μόλις δύο εβδομάδες έχει η ελληνική κυβέρνηση πριν ξεμείνει από χρήματα
Αν δεν υπάρξουν σημάδια επίτευξης συγκεκριμένης συμφωνίας τη Δευτέρα, η Ελλάδα θα βρεθεί πιο κοντά σε ένα πιθανό Grexit
Μόλις δύο εβδομάδες έχουν απομείνει στην ελληνική κυβέρνηση μέχρι τις 8 Απριλίου, πριν εισέλθει σε μια κρίσιμη κατάσταση και μείνει από ρευστό η Αθήνα, τονίζεται σε δημοσίευμα του Business Insider.
Στο άρθρο τονίζεται ότι ακόμη και αν η ελληνική κυβέρνηση βρει κάποιο έξυπνο τρόπο για να καθυστερήσει τις αποπληρωμές που απομένουν ή υπάρξει κάποια ανακοτανομή κεφαλαίου, αυτό δεν θα αποτελεί μια μακροπρόθεσμη λύση και η προοπτική να ξεμείνει η χώρα από χρήματα ολοένα και πλησιάζει.
Όπως σημειώνεται, η κυβέρνηση που προσπαθεί να ξεκλειδώσει την επόμενη δόση, ύψους 7,2 δισ. ευρώ, του υφιστάμενου προγράμματος, δεν πρόκειται να το επιτύχει αν δεν παρουσιάσει μια νέα λεπτομερή λίστα μεταρρυθμίσεων και αν δεν δείξει ότι έχει αρχίσει να τις εφαρμόζει.
Παράλληλα, το δημοσίευμα των Financial Times, σχετικά με την επιστολή Τσίπρα προς τη γερμανίδα καγκελάριο Merkel, δείχνει πόσο τεταμένες είναι οι σχέσεις, με τον έλληνα πρωθυπουργό να σημειώνει ότι οι θεσμοί προσπαθούν να παίξουν με τους όρους τους παλιού προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, όταν στην πραγματικότητα έχει συμφωνηθεί κάτι τελείως νέο, κάτι που η γερμανίδα καγκελάριος δεν φαίνεται να αποδέχεται.
Τα πισωγυρίσματα των τελευταίων ημερών δεν μπορούν να συνεχιστούν αν η Αθήνα θέλει να παραμείνει φερέγγυα, σημειώνεται στο δημοσίευμα, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας έχουν φθάσει σε οριακό σημείο, με ορισμένους έλληνες πολιτικούς να απαιτούν τις γερμανικές αποζημιώσεις και να απειλούν ότι θα κατακλύσουν την Ευρώπη με μετανάστες, ενώ από την άλλη πλευρά η δημοφιλέστερη γερμανική εφημερίδα κάνει έκκληση να μην δοθούν άλλα χρήματα στους «άπληστους Έλληνες».
Αν δεν υπάρξουν περισσότερες ενδείξεις επίτευξης μιας αυθεντικής και συγκεκριμένης συμφωνίας τη Δευτέρα, μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Merkel, τα στοιχήματα ότι η Ελλάδα οδεύει στο να ξεμείνει από ρευστό και ενδεχομένως να οδηγηθεί σε μια έξοδο από την Ευρωζώνη από ατύχημα θα αυξηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης