Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Θα γίνει συζήτηση ουσίας στο Βερολίνο – Μόνο για το Μάρτιο επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Θα γίνει συζήτηση ουσίας στο Βερολίνο – Μόνο για το Μάρτιο επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα
Δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν οι δύο πλευρές τιμήσουν την υπογραφή που έβαλαν στις 20 Φεβρουαρίου τόνισε ο κ.Φίλης
Την θέση ότι κατά τη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel θα γίνει συζήτηση ουσίας διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm, ο κ.Φίλης υποστήριξε ότι κατά τη συνάντηση στο Βερολίνο, δεν θα λυθούν όλες οι διαφορές και οι διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά θα γίνει ένα βήμα προς την εξομάλυνση των ελληνογερμανικών σχέσεων.
«Εάν οι δύο πλευρές τιμήσουν την υπογραφή που έβαλαν στις 20 Φεβρουαρίου, δεν θα υπάρξει πρόβλημα» υποστήριξε ο κ. Φίλης, ο οποίος ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα θέσει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων είπε ότι δεν γνωρίζει την ατζέντα των συζητήσεων λέγοντας πως όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι.
«Από την ευελιξία των δύο πλευρών κρίνονται ορισμένα θέματα που αφορούν τη χώρα αλλά και την Ευρώπη» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος προειδοποίησε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μόνο για το Μάρτιο.
Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η κυβέρνηση αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ότι θα τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση για κατάργηση του και θα αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα.
Όσον αφορά την υπόθεση Κατρούγκαλου, ο κ.Φίλης έκανε λόγο για σκευωρία, χαρακτήρισε το δημοσίευμα ανυπόστατο και συκοφαντικό ενταγμένο σε μια πολιτική στρατηγική που δεν αφορά το εσωτερικό της χώρας.
«Κάποιοι στην Ελλάδα συντάσσονται ξανά με ξένα συμφέροντα» είπε ο κ.Φίλης αναφέροντας πως δεν πρόκειται για σκάνδαλο διαφθοράς αλλά για παθογένειες του πολιτικού συστήματος όχι απαραίτητα του ελληνικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης