Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

New York Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να τηρήσει τις υποσχέσεις του καθώς ξεμένει από ρευστό

New York Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να τηρήσει τις υποσχέσεις του καθώς ξεμένει από ρευστό
Προσγείωση στην πραγματικότητα για την κυβέρνηση Τσίπρα, σύμφωνα με τους NYT
Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του καθώς ξεμένει από ρευστό, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
Τα δημοσιονομικά της Ελλάδας έχουν επιδεινωθεί, τονίζουν οι NYT, καθώς η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για επιδείνωση της διαμάχης στο εσωτερικό του κόμματος.
«Η αριστερή πτέρυγα είναι δυσαρεστημένη από τις παραχωρήσεις Τσίπρα κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές», τονίζουν οι NYT.
Αναφερόμενη στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι New York Times τονίζουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αυτοεπιβάλλει τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες που καλλιέργησε προεκλογικά.
«Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε στους ψηφοφόρους του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τους νόμους λιτότητας, θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, θα σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, θα υποχρεώσει τους πιστωτές να απομειώσουν το χρέος και θα καταπολεμήσει τις διεφθαρμένες ολιγαρχικές ελίτ που κυριαρχούν στην οικονομία.
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ δεν έχει κατορθώσει να κάνει πράξη τις προεκλογικές της υποσχέσεις.
Οι New York Times κάνουν λόγο για τη δημιουργία μιας παράλληλης πραγματικότητας.
Τσίπρας και Βαρουφάκης εξακολουθούν να δηλώνουν ότι η Ελλάδα και όχι οι δανειστές είναι αυτή που κερδίζει στην αντιπαράθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης