Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Για την τρίτη τους ηχηρή ήττα προετοιμάζονται οι γάλλοι Σοσιαλιστές στις σημερινές τοπικές εκλογές

DW: Για την τρίτη τους ηχηρή ήττα προετοιμάζονται οι γάλλοι Σοσιαλιστές στις σημερινές τοπικές εκλογές
Οι Σοσιαλιστές προετοιμάζονται για ηχηρή ήττα στον πρώτο γύρο στην Γαλλία ενώ ιδιαίτερα συσπειρωμένη κατεβαίνει η κεντροδεξιά
Για το «χειμώνα» των γάλλων Σοσιαλιστών κάνει λόγο η γερμανική DW με αφορμή τις τοπικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη Γαλλία και τα αυξημένα ποσοστά που αναμένεται να λάβει η ακροδεξιά της Marine Le Pen.
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα του πρόκειται για την μεγαλύτερη προσέλευση σε τοπικές εκλογές από ότι το 2011.
Οι Σοσιαλιστές προετοιμάζονται για ηχηρή ήττα στον πρώτο γύρο ενώ ιδιαίτερα συσπειρωμένη κατεβαίνει η κεντροδεξιά.
Πάνω από 43 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για να εκλέξουν τα μέλη νομαρχιακών συμβουλίων, που αποτελούν την πρώτη βαθμίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα.
Στην εκλογική διαδικασία δεν συμπεριλαμβάνεται το Παρίσι και η ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας, η Λυόν και οι υπερπόντιες κτήσεις.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δειχνουν θρίαμβο των ακροδεξιών της Marine Le pen και πανωλεθρία για το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα του προέδρου Holande.
«Παρά το ότι ήρθε η άνοιξη, οι σημερινές εκλογές αναμένεται ότι θα φέρουν την επιβεβαίωση ενός «σοσιαλιστικού χειμώνα», εάν και εφ’ όσον οι ψηφοφόροι «επιβεβαιώσουν» τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων» καταλήγει το δημοσίευμα.
Σε αυτή την περίπτωση θα είναι η τρίτη τους ήττα μετά την αποτυχία τους πέρυσι στις δημοτικές εκλογές και στη συνέχεια στις ευρωεκλογές.
Ένας από τους λόγους αυτής της τροπής θεωρείται το γεγονός ότι η κυβερνώσα πλειοψηφία κατεβαίνει στις εκλογές διαιρεμένη.
Οι Σοσιαλιστές, οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Μέτωπο της Αριστεράς στον σημερινό πρώτο γύρο κατεβαίνουν στους περισσότερους νομούς χωριστά.
Αντίθετα ο Σαρκοζί κατόρθωσε να συσπειρώσει στο πλευρό του τα δύο κεντροδεξιά κόμματα, γεγονός που του δίνει ελπίδες ότι θα περάσει μάλλον χωρίς πρόβλημα στο δεύτερο γύρο για να αναμετρηθεί σε πολλούς νομούς με το βαρύ πυροβολικό του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, τη Marine Le Pen , που μοιάζει να προχωρά ακάθεκτη έχοντας το μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων σε όλη την επικράτεια.
Οι εκλογές θεωρούνται επίσης ως βαρόμετρο για τις περιφερειακές του ερχόμενου Νοεμβρίου, που ίσως να δώσουν τη χαριστική βολή στους κυβερνώντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης