Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

O καυτός διάλογος στη μίνι Σύνοδο: Τσίπρας: Η ΕΚΤ απειλεί με ασφυξία την Ελλάδα - Draghi: Η ΕΚΤ έχει στηρίξει τις τράπεζες

O καυτός διάλογος στη μίνι Σύνοδο: Τσίπρας: Η ΕΚΤ απειλεί με ασφυξία την Ελλάδα - Draghi: Η ΕΚΤ έχει στηρίξει τις τράπεζες
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασε να βάλλει κατά της ΕΚΤ, παρά το γεγονός πως παρών στη μίνι Σύνοδο των Βρυξελλών ήταν και ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi
Το θυελλώδες παρασκήνιο της κρίσιμης μίνι Συνόδου για το ελληνικό ζήτημα, που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 19/3 στις Βρυξέλλες, αποκαλύπτουν οι Financial Times.
Όπως επισημαίνουν, κατά τις εργασίες της μίνι Συνόδου των Βρυξελλών, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως η ΕΚΤ συνεχίζει να τηρεί αυστηρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο την ελληνική οικονομία, από τη στιγμή που δεν εγκρίνει την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων για την Ελλάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασε να βάλλει κατά της ΕΚΤ, παρά το γεγονός πως παρών στη μίνι Σύνοδο των Βρυξελλών ήταν και ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Aπό την πλευρά του ο Draghi φέρεται να απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα πως η ΕΚΤ έχει ήδη παράσχει μεγάλη στήριξη προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Ταυτόχρονα φέρεται να επανέλαβε πως η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης