Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Εντός 10 ημερών η αποστολή της λίστας με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις

FT: Εντός 10 ημερών η αποστολή της λίστας με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις
Πιθανόν την Παρασκευή η σύγκληση του έκτακτου Eurogroup
Εντός των επόμενων 7 - 10 ημερών αναμένεται να αποσταλεί στις Βρυξέλλες η πλήρη λίστα με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, η Ελλάδα αναμένεται να αποστείλει την πλήρη λίστα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων εντός των επόμενων 7 έως 10 ημερών.
Ας σημειωθεί πως η επιτυχής αξιολόγηση των σχετικής λίστας θα ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση μέρους της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.
Οι αξιωματούχοι της Αθήνας ελπίζουν πως εάν η ελληνική κυβέρνηση εργαστεί σε συνεργασία με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ, τότε είναι πολύ πιθανό το έκτακτο Eurogroup να συγκληθεί την επόμενη Παρασκευή, 27 Μαρτίου.
Πάντως, σημειώνουν οι Financial Times, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθούν υπό την απειλή στάσης πληρωμών του ελληνικού δημοσίου.
Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, ο Αλέξης Τσίπρας εκμυστηρεύτηκε στους ηγέτες της Ε.Ε. πως η Αθήνα ξεμένει από χρήματα έως τα τέλη του επόμενου μήνα.
«Υπάρχουν αρκετά χρήματα για την επόμενη εβδομάδα, αλλά τίθεται σε αμφιβολία η ικανότητα αποπληρωμής των ομολόγων που λήγουν στα τέλη Μαρτίου» παραδέχεται υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος.
Η υποβολή των μεταρρυθμίσεων, η αξιολόγησή τους και η επιτυχής εφαρμογής του θα επιλύσει τα προαναφερθέντα προβλήματα ρευστότητας, καθώς η Ε.Ε. έχει δεσμευτεί για την εκταμίευση μέρους της δόσης, σημειώνει καταλήγοντας το βρετανικό δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης