Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στοχευμένες και κοστολογημένες οι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα - Αναλυτικός κατάλογος

Στοχευμένες και κοστολογημένες οι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα - Αναλυτικός κατάλογος
Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι πως τα πάντα είναι στηριγμένα στην αρχή ότι αποτελούν παρελθόν για την Ελλάδα, τα υφεσιακά μέτρα και το e-mail Xαρδούβελη
Τη λίστα των στοχευμένων και κοστολογημένων μεταρρυθμίσεων, που θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους η ελληνική κυβέρνηση, μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη μίνι Σύνοδο της Πέμπτης, παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Ειδικότερα, εντός των ερχόμενων ημερών η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει στους Ευρωπαίους, αναλυτικό κατάλογο με κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις, ως εξής:
- Αποκρατικοποιήσεις
- Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)
- Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού με στόχο τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.
- Κοστολογημένη πρόταση αντικαταστάσης του ΕΝΦΙΑ, με την άμεση εφαρμογή μέτρου ή μετρων που εξασφαλίζουν ισοδύναμα έσοδα με τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο οι πιστωτές ζητούσαν να παραμείνει σε ισχύ και το 2015.
- Πρόταση στοχευμένων ενεργειών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα για τον περιορισμό των εξόδων.
- Πακέτο κοστολογημένων προτάσεων που θα εξασφαλίζουν πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% του ΑΕΠ.
- Πρόταση για τον τρόπο διοχέτευσης του πακέτου Juncker.
Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι πως τα πάντα είναι στηριγμένα στην αρχή ότι αποτελούν παρελθόν για την Ελλάδα, τα υφεσιακά μέτρα και το e-mail Xαρδούβελη.
Ωστόσο, παραμένουν οι δημοσιονομικοί στόχοι που ορίζει το πρόγραμμα, με απόλυτη ελευθερία και βούληση σε ό,τι αφορά τον τρόπο που θα επιτευχθούν.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης