Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Δεν θα γίνουμε παθητικοί αποδέκτες μονομερών ενεργειών - Δεν είμαστε μόνοι στα σαγόνια της Γερμανίας

Φίλης: Δεν θα γίνουμε παθητικοί αποδέκτες μονομερών ενεργειών - Δεν είμαστε μόνοι στα σαγόνια της Γερμανίας
Αυστηρή προειδοποίηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν πρόκειται να γίνουμε παθητικοί αποδέκτες μονομερών ενεργειών από τους δανειστές. Δεν κάνουμε μονομερείς ενέργειες, αλλά δεν θα δεχθούμε και μονομερείς ενέργειες σε βάρος του ελληνικού λαού» δήλωσε από βήμα της Βουλής, ο Νίκος Φίλης.
Η αποστροφή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύθηκε ως προειδοποίηση ότι η χώρα θα συνεχίσει να καταβάλει μισθούς και συντάξεις, αλλά θα διακόψει την καταβολή των δανειακών της υποχρεώσεων.
«Αν συνεχιστούν τα παιχνίδια εκβιασμού κι οι μονομερείς ενέργειες, δεν έχουμε άλλη λύση από το να θέσουμε την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού ως προτεραιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον γεωστρατηγικό παράγοντα σημειώνοντας ότι «είμαστε ανοικτοί σε συνεργασία και με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις, όπως η Κίνα, η Ρωσία, οι ΗΠΑ κι οι αναπτυσσόμενες χώρες» κι επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να είμαστε «μόνοι στα σαγόνια μιας απειλητικής για την ενότητα της Ευρώπης Γερμανίας».
«Είναι κατανοητό ποιοι και γιατί θέλουν να αποτύχουμε»
Ο Ν. Φίλης παρατήρησε ότι ο αγώνας για το τέλος της λιτότητας, την επαναφορά στην ανάπτυξη και την μείωση του χρέους ως προϋπόθεση για αυτήν δεν είναι «αγώνας της μιας τροπολογίας και της μιας μέρας, αλλά αγώνας αντοχής, με μπρος και πίσω». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «είναι κατανοητό ποιοι και γιατί θέλουν να αποτύχουμε» σχολίασε τονίζοντας ότι «είναι πιο ισχυρή η αντίδραση από τα μέσα, σε συνεργασία και συντονισμό με τους έξω» κατονομάζοντας τα κυκλώματα διαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης