Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Πάνω από 100 δις. δολάρια θα στοιχήσει στις ΗΠΑ ενδεχόμενη υποβάθμιση

tags :
S&P: Πάνω από 100 δις. δολάρια θα στοιχήσει στις ΗΠΑ ενδεχόμενη υποβάθμιση
Συνολικά 100 δις δολάρια θα στοιχήσει στην αγορά μια ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,  όπως εκτιμά η Standard & Poor’s.
«Η υποβάθμιση της αξιολόγησης των Ηνωμένων Πολιτειών, από οποιονδήποτε διεθνή οίκο, θα σήμαινε πλήγμα 100 δις δολαρίων για την αμερικανική αγορά ομολόγων» επισημαίνει η Standard & Poor’s.  
Το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας δεν δείχνει, προς το παρόν τουλάχιστον, να ανησυχεί για το μέλλον της Αμερικανικής οικονομίας, ενώ την ίδια ώρα η απόδοση του κρατικού ομολόγου της χώρας υποχωρεί κατά 2,85% πέφτοντας σε χαμηλό 1 έτους. Ωστόσο, οικονομικοί αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία του, καθώς «βλέπουν» ότι η κρίση στο ευρώ μπορεί να επεκταθεί και εκτός των συνόρων της ευρωζώνης.  
Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Απρίλιο η S&P μετέτρεψε σε αρνητικό το outlook των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς σύμφωνα με τον οίκο το κρατικό έλλειμμα πιθανότατα δεν μειωθεί θα μέχρι το 2013.
Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στο στόχαστρο και της Moody’s, η οποία προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας αν οι ΗΠΑ δεν πραγματοποιήσουν αύξηση του ανώτατου ορίου αναφορικά με το κρατικό χρέος πριν τις 2 Αυγούστου.
Ιδιαίτερα απαισιόδοξη εμφανίζεται και η Pimco, τονίζοντας ότι η μακροπρόθεσμη δημοσιονομική θέση των ΗΠΑ θα παρουσιάσει επιβράδυνση, συστήνοντας στους επενδυτές να μηδενίζουν την έκθεση τους σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης