Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Telegraph: Στα όρια ωθεί τους πιστωτές της η Ελλάδα – Επιδεινώνεται η εμπιστοσύνη μεταξύ Αθήνας - Ευρωπαίων

Telegraph: Στα όρια ωθεί τους πιστωτές της η Ελλάδα – Επιδεινώνεται η εμπιστοσύνη μεταξύ Αθήνας - Ευρωπαίων
Η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει να διασφαλίσει στους πιστωτές της ότι θα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του προγράμματος διάσωσης
Στα όριά τους ωθεί τους πιστωτές της η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», στο οποίο επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να πραγματοποιηθούν οι συζητήσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας κατά τη Σύνοδο Κορυφής που αναμένεται να λάβει χώρα αργότερα μέσα στην εβδομάδα, απογοητεύοντας τους πιστωτές της σχετικά με τις ήδη τεταμένες διαπραγματεύσεις.
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος στις αναφορές που υπάρχουν ότι η Αθήνα αρνήθηκε να παρέχει στους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά της να εφαρμόσει τις ζωτικές μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της έκτακτης τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης.
Μάλιστα, ένας ευρωπαίος αξιωματούχος φέρεται να είπε ότι η μικροπολιτική της χώρας «ξεχείλισε το ποτήρι».
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ένας από τους κύριους τρεις πιστωτές της Ελλάδας, σημειώνεται στο άρθρο αποκάλεσε την Ελλάδα τον «πιο μη συνεργάσιμο πελάτη» που έχει συναντήσει το Ταμείο στην 70χρονη ιστορία του κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.
Οι εντάσεις αντικατοπτρίζουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την επιδείνωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι κλιμακούμενοι φόβοι, ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει τα κεφάλαια που χρειάζεται για να παραμείνει φερέγγυα μέχρι τον Ιούνιο, οδήγησε τον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, να προειδοποιήσει ότι ίσως να χρειαστεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα αυτό που έγινε με τους ελέγχους κεφαλαίου στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι η ροή χρήματος υποχωρεί μέρα με την ημέρα.
Τα σχόλια του προέδρου του Eurogroup θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι για τους λόγους που η Αθήνα αρνήθηκε να συζητήσει με τους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ και προτίμησε να προχωρήσει σε συνομιλίες με τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες αύριο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης