Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iσραήλ: Σκληρή μάχη μεταξύ Netanyahu - Herzog δείχνουν τα exit polls - Θρίλερ έως το πρωί της Τετάρτης

tags :
Iσραήλ: Σκληρή μάχη μεταξύ Netanyahu - Herzog δείχνουν τα exit polls - Θρίλερ έως το πρωί της Τετάρτης
28 έδρες για το κυβερνών κόμμα και 27 για το αντιπολιτευόμενο δείχνουν τα exit polls
(upd) Ασαφή είναι τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls στο Ισραήλ, τα οποία δείχνουν μάχη στήθος με στήθος για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα exit polls, το κόμμα του Πρωθυπουργού B. Netanyahu (Likud) εξασφαλίζει 28 έδρες έναντι 27 εδρών του κεντροαριστερού κόμματος του Herzog (Zionist Union).
Βάσει των συγκεκριμένων στοιχείων καθίσταται σαφές πως ανεξαρτήτου νικητή, η νέα κυβέρνηση θα είναι εκ νέου συνεργασίας, καθώς η αυτοδυναμία είναι απίθανη, δεδομένου πως οι συνολικές έδρες ανέρχονται σε 120.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται, σύμφωνα με τα exit polls η συμμαχία των Αράβων Ισραηλινών.
Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ αναμένεται ανακοινωθούν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.
Πάντως, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός έσπευσε να διακηρύξει τη νίκη του κόμματός του, κάνοντας λόγο για «μία σπουδαία νίκη του Likud».
Εφόσον νικητής αναδειχθεί ο Netanyahu, τότε θα πρόκειται για τον μακροβιότερο Πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος θα ανανεώσει τη θητεία του για 4η φορά.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της χώρας, Reuven Rivlin, υπογράμμισε πως θα «εργαστεί για μία οικουμενική, εθνική κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης