Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Εάν η ΡΑΕ δεν πάρει πίσω τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα παρέμβει η κυβέρνηση

Λαφαζάνης: Εάν η ΡΑΕ δεν πάρει πίσω τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα παρέμβει η κυβέρνηση
Ο υπουργός απέδωσε μικροπολιτική σκοπιμότητα στην αύξηση, κατηγορώντας ευθέως τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου
Να πάρει πίσω τις αυξήσεις που ανακοίνωσε στα τιμολόγια της ΔΕΗ κάλεσε τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης.
Ο υπουργός, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, χαρακτήρισε την απόφαση απαράδεκτη και ξεκαθάρισε πως εάν μέσα στοις επόμενες μέρες δεν ακυρωθεί, τότε η κυβέρνηση "θα πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες" για να μην εφαρμοστεί η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι του είναι αδιανόητο οι διάφορες αρχές να λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις που σχετίζονται άμεσα με την κυβερνητική πολιτική, εκφράζοντας μάλιστα τον φόβο ότι θα προκύψουν και άλλου τέτοιου είδους αποφάσεις από άλλες αρχές.
Ως εκ τούτου, ο κ. Λαφαζάνης δεσμεύθηκε, ενώπιον της επιτροπής της βουλής, πως θα επανεξετάσει τις αρμοδιότητες της ΡΑΕ.
Πάντως ο υπουργός απέδωσε μικροπολιτική σκοπιμότητα στην αύξηση, κατηγορώντας ευθέως τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, καθώς, όπως είπε, η απόφαση για την αύξηση ελήφθη στις 30 Δεκεμβρίου του 2014 δηλαδή "κρύφτηκε και ενταφιάστηκε στο συρτάρι" και ήρθε για εφαρμογή στις 4 Μαρτίου του 2015.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Λαφαζάνης, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους εκπροσώπους της ΡΑΕ, ούτε τότε θεώρησαν τα στελέχη της αρχής ότι είναι απαραίτητο να τον ενημερώσουν.
"Ό,τι έγινε, έγινε σε προεκλογική περίοδο και στην ουσία είναι μια συμπαιγνία των κομμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης που ακολούθησαν και πάλι τη μέθοδο της εξαπάτησης του ελληνικού λαού και αυτό φαίνεται από την απαράδεκτη και σκανδαλώδη απόφαση".

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης