Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Die Welt: Στα 800 δισ. ευρώ οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία! Αγνοεί το «μαύρο χρήμα» ο Βαρουφάκης

tags :
Die Welt: Στα 800 δισ. ευρώ οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία! Αγνοεί το «μαύρο χρήμα» ο Βαρουφάκης
Επίθεση στον Έλληνα υποιυργό Οικονομικών από τη γερμανική Die Welt
Η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα τον τελευταίο χρόνο προκειμένου να φορολογήσει το μαύρο χρήμα που βρίσκεται στην Ελβετία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Σύμφωνα με την Die Welt η αρμόδια κρατική υπηρεσία της Ελβετίας έχει προσφερθεί από τον Φεβρουάριο του 2014 να εντοπίσει τα κεφάλαια και να τα μεταφέρει στην Αθήνα, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει απαντήσει.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, υπάρχουν καταθέσεις Ελλήνων ύψους 800 δισ. ευρώ στις ελβετικές τράπεζες, για τη φορολόγηση των οποίων δεν ενδιαφέρεται η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών,
Όπως αναφέρει η Die Welt, πρόκειται για στοιχεία από τα τέλη του 2013, ωστόσο υπάρχουν και πιο πρόσφατα στοιχεία διαθέσιμα.
Εν τω μεταξύ δεν αποκλείεται να έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις των Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες, λόγω της κρίσης.
Η Die Welt αποκαλύπτει ότι η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας Eveline Widmer-Schlumpf, είχε επισκεφτεί την Αθήνα πριν από 13 μήνες, προκειμένου να προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση μια συμφωνία για τη συνεργασία Ελβετίας – Ελλάδας, όσον αφορά τη φοροδιαφυγή.
Ωστόσο δεν υπήρξε πρόοδος, ενώ η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας δεν έχει ακόμη ακούσει νέα από τον Έλληνα ομόλογό της, Γιάνη Βαρουφάκη, γεγονός για το οποίο η γερμανική εφημερίδα ασκεί κριτική στον υπ. Οικονομικών. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης