Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NYT: Ο Τσίπρας επιτίθεται στο Βερολίνο για να αποσπάσει την προσοχή από τα τεχνικά κλιμάκια

NYT: Ο Τσίπρας επιτίθεται στο Βερολίνο για να αποσπάσει την προσοχή από τα τεχνικά κλιμάκια
Εάν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα τις επόμενες εβδομάδες θα χρεοκοπήσει, γεγονός που θα αυξήσει τις πιθανότητες εξόδου της χώρας από το ευρώ
Ο εντεινόμενος ανταγωνισμός ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία έρχεται σε μια άσχημη στιγμή για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς αναζητά μια βελτιωμένη συμφωνία με τους εταίρους της στην ευρωζώνη, σχολιάζουν οι New York Times.
Η απάντηση της Γερμανίας στο αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για πολεμικές αποζημιώσεις ήταν άμεση, με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνηση να διαμηνύει ότι το θέμα θεωρείται λήξαν.
Η διαμάχη ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο, τους πιο σημαντικούς «παίκτες» στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος, δείχνει εμφατικά το κενό που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές, σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα.
Εάν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα τις επόμενες εβδομάδες θα χρεοκοπήσει, γεγονός που θα αυξήσει τις πιθανότητες εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες θα κινηθούν σε τεχνικό επίπεδο και δεν αναμένεται να έχουν άμεσα αποτελέσμτα.
Αλλά οι συζητήσεις στην Αθήνα, είναι πολιτικά ευαίσθητες για τον Α. Τσίπρα, ο οποίος νιώθει την ανάγκη να τηρήσει μια σκληρή γραμμή απέναντι στο Βερολίνο, την ώρα που αναμένονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης