Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ντέρμπι ΑΕΚ - ΟΣΦΠ και… Μελισσανίδη – Μαρινάκη - Ομάδες, γόητρο, συμφέροντα και επιχειρήσεις

Ντέρμπι ΑΕΚ - ΟΣΦΠ και… Μελισσανίδη – Μαρινάκη - Ομάδες, γόητρο, συμφέροντα και επιχειρήσεις
Ρεβάνς κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ - Ολυμπιακού σήμερα στο ΟΑΚΑ - Ένα ντέρμπι τεράστιας… σημειολογίας και ένα ισχυρό τεστ για την πολιτεία - Και στο... βάθος Μελισσανίδης και Μαρινάκης...

Ναυτιλία και ποδόσφαιρο, πολιτική και χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα, ΟΠΑΠ και διαφημίσεις και στο… βάθος μια μνημειώδης μάχη γοήτρου και συσχετισμών δυνάμεων, με φόντο την επικράτηση στην ποδοσφαιρική αρένα, εκεί που θα είναι η… μητέρα των μαχών!
Η σημερινή ρεβάνς κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό ποδοσφαιρικό ματς για δύο κορυφαίους επιχειρηματίες και δύο διαφορετικούς (;) κόσμους.
Δημήτρης Μελισσανίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης, έχουν δεκάδες περισσότερους λόγους απ’ όλους τους υπόλοιπους να θέλουν να επικρατήσει η δική τους ομάδα σήμερα!
Γνωστός ο… πόλεμος, γνωστό το παρασκήνιο ή πιο σωστά γνωστό… μέρος του παρασκηνίου, γνωστές οι κατηγορίες ένθεν κακείθεν.
Στις 19:00 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα γίνει η ρεβάνς κυπέλλου (1-1 το πρώτο ματς) μεταξύ ΑΕΚ – Ολυμπιακού, ενώ υπάρχει sold out στα εισιτήρια, οπότε αναμένονται περί τους 65.000 ενωσίτες σήμερα στο γήπεδο!
Μετά από αρκετά χρόνια, το ΟΑΚΑ θα γεμίσει για… ποδοσφαιρικό παιχνίδι και ευχή όλων είναι να γίνει ένας καλός αγώνας, χωρίς έκτροπα, χωρίς επεισόδια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει άλλο «χτύπημα», έχει φτάσει στον… πάτο, είναι παντελώς ανυπόληπτο και θα πρέπει να ανασυνταχτεί με τη συνδρομή όλων.
Το σημερινό ματς θα πρέπει να είναι μια γιορτή, μια πραγματική γιορτή, με πρωταγωνιστή μόνο το ποδόσφαιρο και τους αγωνιζόμενους.

Παιχνίδι μεγάλης σημασίας για ενδεχόμενες πολιτικές αποφάσεις

Το σημερινό παιχνίδι έρχεται μετά τις εξελίξεις που ακολούθησαν τα πρόσφατα επεισόδια στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με την τιμωρία του Παναθηναϊκού και τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Η νέα κυβέρνηση δείχνει διάθεση να αλλάξει πράγματα και καταστάσεις, λαμβάνοντας ακόμη και ρηξικέλευθες αποφάσεις, όμως ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Εύλογα, το σημερινό ντέρμπι είναι τεράστιας… σημειολογίας και ένα ισχυρό τεστ για όλους. Για τους προέδρους, για τους φιλάθλους, για τους ποδοσφαιριστές, για την αστυνομία, για το νέο υφυπουργό δημόσιας τάξης Γ. Πανούση που θα δώσει το παρόν, για όλους.
Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί, στο καλύτερο και πιο οργανωμένο στάδιο της χώρας, με τις καλύτερες υποδομές για όλους. Εύλογα, αποτελεί μια… πρόβα και έναν καταλύτη για το αν θα παρθούν πιο σκληρά μέτρα από την πολιτεία για τις ελληνικές ομάδες, ή αν θα δοθεί… άφεση και μια ακόμη ευκαιρία εξυγίανσης με πρωτοβουλία και συνδρομή και των ίδιων των ΠΑΕ…

Ντέρμπι συσχετισμών και δύο διαφορετικών κόσμων!

Από τη μία η πλευρά Μαρινάκη και ο ισχυρότερος αθλητικός σύλλογος με τον περισσότερο κόσμο και το ισχυρότερο ποδοσφαιρικό brand, τουλάχιστον την τελευταία 15ετία.
Οι κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι σε εξέλιξη, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις περαιτέρω εξελίξεις στα διοικητικά του ΟΣΦΠ.
Από την άλλη, η πλευρά Μελισσανίδη που έχει κάνει γερό «μπάσιμο» στα ποδοσφαιρικά πράγματα μετά από απουσία 17ετίας περίπου, αναλαμβάνοντας την «ευθύνη» της ΑΕΚ, αφού όμως έπεσε στην Γ’ Εθνική, ενώ έχει ισχυρή συμμετοχή στην εξαγορά του ΟΠΑΠ.
Δηλώσεις «μάχης» εκατέρωθεν κατά καιρούς, υπόγειο… μίσος, καταγγελίες για διάφορες ακρότητες. Ποιος δε θυμάται τον πόλεμο που ξεκίνησε πέρυσι με την παραίτηση του ΟΣΦΠ από τη χορηγία του ΟΠΑΠ, όταν τον οργανισμό αγόρασε το σχήμα Emma Delta που συμμετέχει ο Δ. Μελισσανίδης;

Οι καταγγελίες του διαιτητή Χ. Καλογερόπουλου για απειλητικά φειγ βολάν

Πάντως το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους… οιωνούς, καθώς ο διαιτητής Χαράλαμπος Καλογερόπουλος προχώρησε σε καταγγελίες σήμερα για ρίψη απειλητικών φέιγ βολάν έξω από το σπίτι του τη νύχτα. Ο 32χρονος διαιτητής ενημέρωσε την ΕΠΟ για τα εν λόγω φέιγ βολάν, ενώ δεν σκοπεύει να δηλώσει αδυναμία να σφυρίξει τον αγώνα και θα βρεθεί κανονικά στο ΟΑΚΑ...
Κανείς δεν ξέρει βεβαίως την «πατρότητα» αυτών των φέιγ βολάν, ή αν επρόκειτο για... προβοκάτσια.
Ανοικτά όλα τα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης