Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα της κοινωνίας στην κυβέρνηση - Ώρα να βάλει τέλος στα αδιέξοδα της

Σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα της κοινωνίας στην κυβέρνηση - Ώρα να βάλει τέλος στα αδιέξοδα της
Αναγκαίο να αρχίσει η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου
Ύστερα από ενάμιση μήνα στη διακυβέρνηση της χώρας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει την εντύπωση ότι κινείται συνεχώς «μπρος – πίσω».
Συνέπεια αυτής της «παλινδρόμησης» είναι να γίνεται πολλή συζήτηση και ανάλυση, με το κυβερνητικό – νομοθετικό – όμως έργο να είναι σχεδόν ανύπαρκτο.
Ο χρόνος - ημέρα με την ημέρα - καθίσταται εξαιρετικά ασφυκτικός για την κυβέρνηση.
Μέσα σε αυτό το ρευστό τοπίο, η μόνη «σταθερά», την οποία επικαλείται η κυβέρνηση σε κάθε βήμα που κάνει, είναι η νωπή λαϊκή εντολή.
Εντολή, η οποία – όπως την ερμηνεύει ΣΥΡΙΖΑ – επιτάσσει το τέλος του μνημονίου, της τρόικας και της πολιτικής λιτότητας.
Πέρα από τις όποιες ερμηνείες, το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών για το πώς πρέπει να κινηθεί το επόμενο διάστημα, είναι ξεκάθαρο.
Επτά στους δέκα πολίτες, και περίπου 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, (όπως δείχνει άλλωστε και η δημοσκόπηση της Marc για την Εφημερίδα των Συντακτών) τάσσονται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού με τους εταίρους, λέγοντας ένα κατηγορηματικό «όχι» στη ρήξη.
Παράλληλα, λίγο περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες υποστηρίζουν ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας τους επόμενους μήνες.
Οι απαντήσεις αυτές σκιαγραφούν με σαφήνεια την κατεύθυνση, στην οποία καλείται να κινηθεί η κυβέρνηση.
Να βρει δηλαδή με τους Ευρωπαίους εταίρους, μια ευρωπαϊκή λύση κοινά αποδεκτή που να βάζει τέλος – πρωτίστως – σε όλα εκείνα τα σενάρια που θέλουν την χώρα να χρεοκοπεί και να βγαίνει από την Ευρωζώνη.
Μια λύση που θα αφήσει την κοινωνία να ανασάνει από το μπαράζ της κινδυνολογίας και της ανασφάλειας.
Αυτήν την πορεία ζητούν οι Έλληνες από την κυβέρνηση να ακολουθήσει.
Μήνυμα που είναι εξαιρετικά σαφές και δεν επιδέχεται παρερμηνειών.
Το ενδεχόμενο μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ή ενός δημοψηφίσματος, το οποίο το τελευταίο διάστημα επικαλούνται ολοένα και περισσότερα στελέχη αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης, έχει απάντηση.
Απάντηση που καθιστά τις νέες εκλογές ή το δημοψήφισμα ανούσιες διεξόδους.
Έχει έρθει η ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει έργο και με δική της πρωτοβουλία να εξέλθει από το αδιέξοδο, το οποίο εν πολλοίς η ίδια έχει τροφοδοτήσει.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης