Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Επιστρέφει η «τρόικα» στην Αθήνα; - Η εναλλακτική λύση Βαρουφάκη και η απάντηση Dijsselbloem

FT: Επιστρέφει η «τρόικα» στην Αθήνα; - Η εναλλακτική λύση Βαρουφάκη και η απάντηση Dijsselbloem
Επιμένει για την παρουσία των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα ο επικεφαλής του Eurogroup
Ένα από τα θέματα που κυριαρχούν στις συζητήσεις σχετικά με το πώς θα προχωρήσει το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, είναι πώς οι διεθνείς πιστωτές της χώρας θα βεβαιώσουν την οικονομική και δημοσιονομική κατάστασή της, χωρίς να αποσταλούν παρατηρητές στην Αθήνα, κάτι που θα έμοιαζε με την επιστροφή στη χώρα της μισητής τρόικας.
Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει ανακοινώσει τον θάνατο της τρόικας, όμως προς το παρόν φαίνεται ότι η τρόικα δεν έχει πραγματικά… καταλήξει.
Οι «θεσμοί», όπως μετονομάστηκε πλέον η τρόικα, θα πρέπει παρ' όλα αυτά να προχωρήσουν σε μια αξιολόγηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Ελλάδας και να το προσυπογράψουν πριν εκταμιευθεί οποιοδήποτε μέρος της εναπομείνουσας δόσης, ύψους 7,2 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση αντιτίθεται σε οποιαδήποτε παρουσία των «θεσμών» στην Ελλάδα, με αξιωματούχους να σημειώνουν ότι η Αθήνα μπλόκαρε το ενδεχόμενο επιστροφής τους αυτή την εβδομάδα.
Μάλιστα, με επιστολή του ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, στον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, πρότεινε ως εναλλακτική στην επιστροφή των «θεσμών» στην Αθήνα, συναντήσεις στις Βρυξέλλες.
Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος του Eurogroup, αν και συμφωνεί να υπάρξουν συναντήσεις στις Βρυξέλλες, ωστόσο σημειώνει ότι «η τεχνική εργασία για την υποστήριξη της διαδικασίας θα πρέπει να γίνει από κοινού στην Αθήνα».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης