Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα προκληθεί χάος, προειδοποιούν οι τραπεζίτες του City

FT: Εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα προκληθεί χάος, προειδοποιούν οι τραπεζίτες του City
Σε περίπτωση αναγκαστικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, θα προκληθεί bank run από τις ελληνικές τράπεζες
Το χάος που θα προκληθεί αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ υποτιμούν οι επενδυτές, προειδοποιούν κορυφαίο τραπεζίτες από το City του Λονδίνου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Η αποσύνθεση τόσο της Ευρωζώνης όσο και της ΕΕ τις μεγαλύτερες απειλές, προειδοποιούν.
«Ούτε η Ευρωζώνη, πιθανώς ούτε ακόμα και η ίδια η ΕΕ θα μπορούσε να επιβιώσει από έναν πανικό», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του London Stock Exchange, Xavier Rolet.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας Prudential, Tidjane Thiam τονίζει ότι «οι χρηματαγορές δείχνουν αξισημειώνετα άνετες για την πιθανότητα ενός Grexit.
Πιστεύουν είτε ότι δεν πρόκειται να συμβεί, είτε ότι δεν έχει σημασία.
Αυτή η πεποίθηση όμως αξίζει να δοκιμαστεί».
Ενδεχόμενο Grexit θα επιτάχυνε την αποσύνθεση της Ευρωζώνης, προειδοποιεί και ο διευθύνων σύμβουλος της Marks & Spencer Robert Swannell, ενώ ο πρόεδρος της BAE Systems, Sir Roger Carr, τονίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα αποτελούσε σηματωρό και για άλλες χώρες της ευρωζώνης.
“Θα ήταν σηματωρός για τους υπόλοιπους που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν σε δύσκολους καιρούς”, δήλωσε ο Πρόεδρος της
Σε περίπτωση αναγκαστικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, θα προκληθεί bank run από τις ελληνικές τράπεζες, τονίζουν οι FT, υπενθυμίζοντας ότι μόνο τον Ιανουάριο έκαναν φτερά 12,8 δισ. ευρώ.
Αξιωματούχοι της ευρωζώνης εκφράζουν εδώ και καιρό τον φόβο τους ότι οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, μπορεί να οδηγήσουν σε μια «κατά λάθος» έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εάν η ΕΚΤ κλείσει την κάνουλα της ρευστότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης