Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Δούλευα 24 ώρες το 24ωρο, δεν υπολόγισα το πρόβλημα υγείας μου - Έβαλα μπροστά την Ελλάδα

Σαμαράς: Δούλευα 24 ώρες το 24ωρο, δεν υπολόγισα το πρόβλημα υγείας μου - Έβαλα μπροστά την Ελλάδα
Όποιος για μια στιγμή μπει στη θέση μου, θα καταλάβει...
(upd2)"Δούλευα 24ώρες το 24ωρο και δεν υπολόγισα ούτε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα, αφού έβλεπα μπροστά μου μόνο την Ελλάδα", διεμήνυσε, κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς.
"Δεν με έβλεπε το σπίτι μου" τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, λίγο πριν την ολοκλήρωση μιας θυελλώδους συνεδρίασης.
"Μπορούσαμε να κάνουμε και τούτο και εκείνο και το άλλο, αλλά η χώρα κινδύνευε.
Και βλέπουμε τώρα ότι οι κίνδυνοι που επισημαίναμε ήταν πραγματικοί.
Χρειαζόμασταν εκείνον τον ενάμιση χρόνο για να βγούμε από το τούνελ και τώρα μας ξαναβάζουν.
Όποιος για μια στιγμή μπει στη θέση μου, θα καταλάβει.
Εγώ φρόντιζα πάντα να υπάρχουν λεφτά στα ταμεία" διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς, πυροδοτώντας, κατά τις πληροφορίες, κλίμα συγκίνησης.
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε μετά από επτά ώρες εργασιών.

Η αρχική τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά

Α. Σαμαράς: Όχι σε έκτακτο συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας - Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον λαό
Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχος εξαπάτησης του ελληνικού λαού», ενώ έκανε ταυτόχρονα απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας.
Ο κ. Σαμαράς απέκλεισε το έκτακτο συνέδριο και την αλλαγή ηγεσίας και προανήγγειλε πορεία στις κομματικές οργανώσεις για διάλογο με την κομματική βάση και αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος καθώς επίσης και συνολική ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού.
«Βρισκόμαστε σήμερα, 40 μέρες μετά τις εκλογές και αρχίζουν να ομολογούν τα ψέματά τους» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Χάσαμε τις εκλογές αλλά διατηρήσαμε τις δυνάμεις μας, αν και ασκήσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη αλλά απαραίτητη πολιτική για τον τόπο, με περικοπές και μεταρρυθμίσεις που ήταν δυσάρεστες για πολλούς. Κάντε σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε μόνο του και έχασε 31 ποσοστιαίες μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ σκορπίστηκε. Εμείς διατηρήσαμε τις δυνάμεις μας και παραμείναμε κόμμα εξουσίας. Όταν ένα κόμμα χάνει την εξουσία σημαίνει είτε ότι έκανε λάθος πολιτική, είτε ότι δεν ολοκλήρωσε το έργο του. Υπάρχει αμφιβολία ότι έπρεπε να κρατήσουμε την χώρα στο ευρώ; υπάρχει αμφιβολία ότι σώσαμε την χώρα;».
Αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Eurogroup λέγοντας ότι ξεκινά με την παραδοχή ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έκανε μεγάλη πρόοδο και συνέχισε: «Παραλάβαμε 9,5% έλλειμμα και παραδώσαμε 1,5% πλεόνασμα. Παραλάβαμε 7% ύφεση και εφέτος προβλέπεται 2,5% ανάπτυξη. Αν δεν μας σταματούσαν φέτος θα βγαίναμε οριστικά από τα μνημόνια».

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκη
Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του είπε: «Πρέπει να υπερασπιζόμαστε το κυβερνητικό μας έργο γιατί αυτό θα είναι η βάση σύγκρισης με τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε λέγοντας ψέματα. Υπάρχει ένα λάθος που δεν πρέπει να κάνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Εύχεται την ώρα που θα έχει δικά του εσωτερικά προβλήματα, η ΝΔ να βυθίζεται στην εσωστρέφεια. Υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν η ΝΔ να βυθίζεται στην εσωστρέφεια τώρα που άρχισε το δημοσκοπικό ξεφούσκωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τους κάνουμε αυτό το δώρο». Αναφέρθηκε στην αναφορά του κ. Βαρουφάκη για δημοψήφισμα λέγοντας ότι επαναλαμβάνουν το ολέθριο λάθος του κ. Παπανδρέου και βάζουν σε κίνδυνο την χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης