Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Mυστικοί φορολογικοί ελεγκτές στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής - Το σχέδιο του Γ. Βαρουφάκη

FT: Mυστικοί φορολογικοί ελεγκτές στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής - Το σχέδιο του Γ. Βαρουφάκη
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να προσλάβει "φοιτητές, νοικοκυρές, ακόμη και τουρίστες", προκειμένου να εργαστούν ως μυστικοί φορολογικοί ελεγκτές!
Mυστικούς φορολογικούς ελεγκτές περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, σε νέο δημοσίευμά τους, η νέα επιστολή που απέστειλε στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, περιλαμβάνει σχέδιο επτά μεταρρυθμίσεων.
Μια από αυτές της μεταρρυθμίσεις είναι και η εξής:
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να προσλάβει "φοιτητές, νοικοκυρές, ακόμη και τουρίστες", προκειμένου να εργαστούν ως μυστικοί φορολογικοί ελεγκτές.
Οι προτάσεις αυτές, σύμφωνα με τους Financial Times, συμπεριλαμβάνονται στη νέα, 11 σέλιδη επιστολή που απέστειλε στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.
"Η νέα επιστολή του Γ. Βαρουφάκη, με το σχέδιο των επτά μεταρρυθμίσεων, θα εξεταστεί στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαρτίου", σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι Financial Times.
Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος επισημαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει αίτημα για την έναρξη διαπραγματεύσεων - σε υψηλότερο επίπεδο - για την οριστική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της για ένα "Συμβόλαιο για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας".
"Η επιστολή του Γ. Βαρουφάκη συμπεριλαμβάνει και ορισμένες ανορθόδοξες προτάσεις", σημειώνουν οι Financial Times, αναφερόμενοι στο σχέδιο της κυβέρνησης για μυστικούς φορολογικούς ελεγκτές...
Η συγκεκριμένη πρόταση θα αφορά στην πρόσληψη ενός μεγάλου αριθμού ελεγκτών - μη επαγγελματιών - που δεν θα απασχολούνται για περισσότερους από δύο μήνες.
Μάλιστα δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα επαναπρόσληψής τους.
Οι ελεγτές θα συμπεριφέρονται ως πελάτες, για λογαριασμό των φορολογικών αρχών, ενώ θα είναι καλωδιωμένοι με μικρόφωνο και κάμερα.
Ελεγκτές θα μπορούν να είναι και τουρίστες, κυρίως σε ό,τι αφορά περιοχές με διαπιστωμένα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.
Οι μυστικοί φορολογικοί ελεγκτές θα πληρώνονται με την ώρα.
Θα είναι χιλιάδες και θα βρίσκονται παντού...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης