Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling (ESM): Η Ελλάδα να αποπληρώσει πλήρως τα χρήματα που έλαβε και να μην ζητά ελάφρυνση χρέους

Regling (ESM): Η Ελλάδα να αποπληρώσει πλήρως τα χρήματα που έλαβε και να μην ζητά ελάφρυνση χρέους
«Απαράδεκτη» η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης να κατηγορήσει την Ισπανία και Πορτογαλία για συνωμοσία εναντίον της
Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει όλα τα χρήματα που έχει λάβει από τους εταίρους της, της Ευρωζώνης, από το να ζητά ελάφρυνση χρέους, ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EFSF), Klaus Regling.
«Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει πλήρως αυτά τα δάνεια», σημείωσε σε δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και πρόσθεσε ότι «αυτό αναμένουμε και τίποτα δεν έχει αλλάξει σχετικά».
Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για «κούρεμα» ή αναδιάρθρωση χρέους, ο Regling ανέφερε ότι «οι ανακοινώσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι, ορισμένες φορές, ενοχλητικές τις τελευταίες ημέρες».
Το αίτημα Τσίπρα για μείωση του χρέους έρχεται σε αντιπαράθεση με τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου η Αθήνα επαναβεβαίωσε στους εταίρους της, της Ευρωζώνης ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές της, τόνισε ο επικεφαλής του EFSF.
Μια περικοπή του χρέους δεν ήταν απαραίτητη οικονομικά ούτε πολιτικά εφικτή.
Ακόμη σημείωσε ότι ήταν «εξαιρετικά ανήσυχος» από τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική πορεία έναντι της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία εφάρμοζε μεταρρυθμίσεις και έβλεπε την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα χρειάζεται να αναδιοργανώσει τη δημόσια διοίκησή της, το σύστημα υγείας, την αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό σύστημα ως αντάλλαγμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Τέλος, ανέφερε ότι η συμπεριφορά της Αθήνας ήταν «απαράδεκτη», όταν κατηγόρησε την Ισπανία και την Πορτογαλία για συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας το Σάββατο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης