Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Κεφαλαιακά επαρκείς και οι 31 αμερικανικές τράπεζες που συμμετείχαν στα stress tests

Fed: Κεφαλαιακά επαρκείς και οι 31 αμερικανικές τράπεζες που συμμετείχαν στα stress tests
Oι 31 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες κατόρθωσαν να απορροφήσουν συνολικές ζημιές ύψους 490 δισ. δολ., χωρίς να πληγεί σε μεγάλο βαθμό η κεφαλαιακή τους επάρκεια
Κεφαλαιακά επαρκείς αποδείχθηκαν οι 31 αμερικανικές τράπεζες που συμμετείχαν στα stress tests της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας, της Fed.
Όπως ανακοίνωσε η Fed, όλες οι αμερικανικές τράπεζες - συνολικά 31 στον αριθμό - που συμμετείχαν στη διαδικασία των stress tests εμφάνισαν επαρκή κεφάλαια.
Μέσα από μια αρκετά αυστηρή διαδικασία, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι 31 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες κατόρθωσαν να απορροφήσουν συνολικές ζημιές ύψους 490 δισ. δολαρίων, χωρίς να πληγεί σε μεγάλο βαθμό η κεφαλαιακή τους επάρκεια.
Οι 31 αμερικανικές τράπεζες έπρεπε να περάσουν από τη διαδικασία των stress tests, προκειμένου στη συνέχεια να είναι σε θέση να λάβουν αποφάσεις είτε για την αύξηση των μερισμάτων τους, είτε για την ενίσχυση των προγραμμάτων επαναγοράς ιδίων μετοχών.
Το κατώτατο επιτρεπτό όριο - σε επίπεδο κεφαλαιακής επάρκειας - προέβλεπε Core Tier 1 στο 5%.
Οριακά πέρασε με επιτυχία τη διαδικασία των stress tests η Zions Bancorp, εμφανίζοντας δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 στο 5,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης