Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο... γκουρού Καραμανλής, το DNA της Ν.Δ. και η ένδεια αρχηγών που θα αμφισβητούσαν το Σαμαρά

Ο... γκουρού Καραμανλής, το DNA της Ν.Δ. και η ένδεια αρχηγών που θα αμφισβητούσαν το Σαμαρά
Όλη η Ν.Δ. προσκυνά και… σφάζεται στην ποδιά του Κ. Καραμανλή – Θεωρείται ο μόνος που έχει το… δικαίωμα να «πειράξει» το DNA του κόμματος - Αξίζει όντως τέτοια τιμή, ή το κόμμα πάσχει από ηγέτες;
(upd2)Την επιβεβαίωση ότι στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει πρωτοφανής ένδεια και ουσιαστική έλλειψη ικανών στελεχών που θα μπορούσαν να ηγηθούν στην επόμενη ημέρα και να «τραβήξουν» μπροστά τη γαλάζια παράταξη κάνει ο (σχεδόν) λατρευτικός σεβασμός στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμαμνλή! Επιβεβαιώνοντας αυτό που εδώ και χρόνια είναι φανερό – ότι η Ν.Δ. μετά τη φυγή των Κων/νου Καραμανλή και Κ. Μητσοτάκη – «βολοδέρνει» με αρχηγούς κατώτερους των απαιτήσεων των καιρών, σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα, παρακαλά τον Κώστα Καραμανλή να αναλάβει πρωτοβουλίες!
Ήδη στελέχη όπως Γιαννάκου, Τζαβάρας, Αντώναρος, Μιχελάκης και άλλοι έχουν αμφισβητήσει άμεσα ή έμμεσα την τωρινή ηγεσία, καλώντας τον κ. Καραμανλή να αναλάβει πρωτοβουλίες και να… εγγυηθεί την επόμενη ημέρα! Καλούν έναν άνθρωπο που έχει γίνει… μύθος την τελευταία 5ετία της χρεοκοπίας, ακριβώς λόγω της απουσίας του!
Πρόκειται για… παγκόσμιο φαινόμενο, ένας άνθρωπος που άφησε… καμένη γη, να χαίρει τέτοιου λατρευτικού σεβασμού από το σύνολο του κόμματος, κάτι που βεβαίως επιβεβαιώνει την εδώ και δύο δεκαετίες αλήθεια για τη Ν.Δ.! Ότι πάσχει από μεγάλους «παίκτες», πάσχει από ηγέτες, που θα μπορούσαν τραβήξουν μπροστά το «καράβι».
Άλλωστε, από τη 10ετία του ’80 ένας από τους λόγους της επέλασης του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι η Ν.Δ. δεν βρήκε ποτέ μέγεθος που έστω να πλησιάζει στο ανάστημα και στο εκτόπισμα του Ανδρέα Παπανδρέου!
Έτσι, το κόμμα που κάποτε κηδεμόνευε με ευκολία την Ελλάδα, φάνηκε να υστερεί μένοντας εμφανώς πίσω. Ποιος δε θυμάται άλλωστε τη δεκαετία του ’90 όταν ο Μιλτιάδης Έβερτ ήταν εμφανώς «λίγος» για να φέρει στην εξουσία το γαλάζιο κόμμα.
Η ένδεια ηγετικών στελεχών για τη Ν.Δ. φάνηκε άλλωστε με την τρομακτική ευκολία που ο Α. Σαμαράς πήρε το κόμμα με θεαματική επέλαση και επάνοδο το 2009, παρ’ ότι έλλειπε (έως το 2004) 11 χρόνια από τα πεπραγμένα του κόμματος.

Η δειλή αμφισβήτηση Σαμαρά και η παράνοια με τον Καραμανλή

Από τη μία δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος στον Α. Σαμαρά να σύρει ξεκάθαρα το χορό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, από την άλλη, - όσοι διαρρέουν δυσαρέσκεια – το κάνουν «φρόνιμα» ή εκ του ασφαλούς. Και εδώ ξεκινάει η… παράνοια για το κόμμα που κάποτε έπαιρνε πάνω από το 50% ή το 60% των ψήφων «ελέγχοντας» πλήρως ιδεολογικά τη χώρα!
Καταγράφεται ένας… λατρευτικός σεβασμός και μια ιδιότυπη υπερύψωση του κύρους του πρώην πρωθυπουργού, ευθέως δυσανάλογη από το πραγματικό πολιτικό εκτόπισμα του συγκεκριμένου και ασφαλώς ανταντίστοιχη σε σχέση με το σεβασμό που έχαιρε όταν ήταν στις επάλξεις!
Ο Κώστας Καραμανλής, ανέλαβε τη χώρα με καλούς… οιωνούς, καθώς η 8ετία Σημίτη είχε αφήσει δημοσιονομικό έργο, με τη χώρα να μπαίνει στην Ευρωζώνη, να έχει κάνει τα μεγάλα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων και άλλα έργα υποδομής.
Βεβαίως, η 8ετία Σημίτη «κουβαλούσε» όλες τις αρρώστιες και του παλαιού συστήματος ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλες τις… νεοπλουτίστηκες συμπεριφορές που θέριεψαν υπό την πρωθυπουργία του συγκεκριμένου. Ο Κώστας Καραμανλής, κατάφερε για πρώτη φορά μετά την εποχή Μητσοτάκη να πετύχει ποσοστά δεκαετίας… ’80 ή αρχών ’90 για το κόμμα, κάτι που δικαίως του πιστώθηκε.
Ανέλαβε τη χώρα το 2004 με κεντρικά συνθήματα την «επανίδρυση του κράτους», «να γυρίσουμε σελίδα», «να ξεχάσουμε το γκρίζο του χθες», ξεκινώντας με την περιβόητη… απογραφή. Και όμως, τίποτα εξ όσων διακήρυξε αρχικώς δεν έκανε, αντιθέτως έμεινε στην ιστορία για κάποιους χρησμούς τύπου «πέντε νταβατζήδες κυβερνούν τον τόπο», «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» κ.λπ.

Τα… ιερά και όχι μόνο σκάνδαλα των αυλικών

Ο Κώστας Καραμανλής θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός όπου στη διάρκεια των ημερών του «άνθισαν» οι ιερές business των πολιτικών με το Άγιο Όρος και πέριξ (περίπτωση Βαβύλη κ.α.). Παρ’ ότι σχεδόν κανείς δεν του καταλογίζει πονηρά ή ιδιοτελή κίνητρα στη διακυβέρνησή του, έμεινε στην ιστορία για τα σκάνδαλα των… αυλικών του, τις αλχημείες και τις υπερεξουσίες Ρουσόπουλου, τα σκάνδαλα – business του Βουλγαράκη, και το Βατοπέδι!

Οι καταστροφές σε Πάρνηθα και Πελοπόννησο και τα «Δεκεμβριανά» του 2008

Επίσης, έμεινε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του κορυφαίοι υπουργοί του – άρα και αυτός – έδειξαν σκανδαλώδη επιχειρησιακή ανεπάρκεια, καθώς επί πρωθυπουργίας του κάηκε η Πάρνηθα (σπάνιος Εθνικός Δρυμός) αλλά και η Πελοπόννησος!
Η πυρκαγιά στην Πελοπόννησο αποκάλυψε την παταγώδη επιχειρησιακή ανεπάρκεια της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή αλλά και την ανικανότητα του ίδιου. Τελικός απολογισμός από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο ήταν 64 νεκροί, 1.500 καμένα σπίτια, περίπου 6.000 άστεγοι, ενώ το οικονομικό ύψος των καταστροφών έφτασε τα 5 δισ. ευρώ! Μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη νεότερη ιστορία της χώρας!

Επίσης επί των ημερών Καραμανλή και… Παυλόπουλου, είχαμε τα «Δεκεμβριανά» του 2008, όπου με αφορμή τη δολοφονία Γρηγορόπουλου κάηκε η Αθήνα, σε μια ακραία αιμομικτική καταστροφική μανία, εντελώς ανεξέλεγκτη που «φούντωσε» λόγω της συνειδητής προσπάθειας μηδενικής… παρέμβασης της κυβέρνησης και της αστυνομίας. Ήταν η πρώτη – τόσο σκανδαλιστική – (επίσημη) νομιμοποίηση και αποδοχή ως… φυσικού φαινομένου του χουλιγκανισμού στην Ελλάδα, που – εκτός των άλλων – πιστοποίησε και την ολική χρεοκοπία ολόκληρου του πολιτεύματος, τα αδιέξοδα, και τον… αυτισμό ενός ολόκληρου συστήματος!

Η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως αυτή που διπλασίασε το δημόσιο χρέος, δανειζόμενη χωρίς αύριο και ωσάν δε θα υπήρχε υποχρέωση επιστροφής των χρημάτων. Παράλληλα, επί των ημερών του «φορτώθηκε» το δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, με σχεδόν τους μισούς εξ αυτών να είναι «δικά μας παιδιά», παρακάμπτοντας, ουσιαστικά, τον ΑΣΕΠ.

Επιδότηση κλιματιστικών και μείωση φόρου πολυτελείας αυτοκινήτων οι πιο… ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις

Ο Κώστας Καραμανλής θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που παρ’ ότι ευαγγελίστηκε όσο κανείς άλλος στο παρελθόν το… καινούριο, το γύρισμα της σελίδας και την επανίδρυση του κράτους, εντούτοις αυτά έμειναν μόνο νεκρά συνθήματα και λόγια στις ομιλίες του στις ΔΕΘ.
Οι μόνες… καινοτομίες ήταν αυτές της επιδότησης κλιματιστικών αλλά και οι παρεμβάσεις στην αγορά αυτοκινήτων! Επιδότηση κλιματιστικών και μείωση φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα, μέτρο που πάρθηκε για να τονώσει τη συγκεκριμένη αγορά, όταν ήδη η φωτιά της κρίσης έδειχνε τα σημάδια της! Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες «φορτώθηκα» νέα πολυτελή τζιπ και άλλα, μέσω του τρυκ κινήτρου, τα οποία όμως αναγκάστηκαν να ρευστοποιήσουν ένα ή δύο χρόνια αργότερα. Παράλληλα, ήταν μια κίνηση που έδιωχνε το συνάλλαγμα στη… Γερμανία!

Φταίει ο... γκουρού ή οι πιστοί;

Και όμως, με αυτά τα «επιτεύγματα» και με ελάχιστα ένσημα πρωτύτερα σε δικηγορικό γραφείο και στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Καραμανλής φαντάζει σαν ο απόλυτος… γκουρού της Νέας Δημοκρατίας! Ο μόνος που έχει την… αλήθεια, ο μόνος που έχει την τόλμη και το… δικαίωμα να «πειράξει» το DNA του κόμματος που κάποτε ήλεγχε καθ’ ολοκληρίαν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα.
Και εδώ είναι το ερώτημα; Φταίει ο… γκουρού που έχει τέτοια φήμη, ή είναι τόσο… λίγοι και μικροί οι πιστοί και καταφεύγουν σε τέτοια «είδωλα» και τέτοιες δοξασίες;

(Πρώτη ενημέρωση: Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, ώρα 08:00)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης