Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Στο 16,4% το μισθολογικό χάσμα των δύο φύλων στην ΕΕ

Eurostat: Στο 16,4% το μισθολογικό χάσμα των δύο φύλων στην ΕΕ
Για την Ελλάδα το μισθολογικό χάσμα ανδρών - γυναικών ανερχόταν το 2010 σε 15%
Παραμένουν οι ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών να αγγίζει κατά μέσο όρο το 16,4%, το 2013.
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Εσθονία είναι η ευρωπαϊκή χώρα στην οποία το χάσμα ανάμεσα στις αμοιβές των ανδρών και των γυναικών είναι το μεγαλύτερο, καθώς το 2013 έφθανε το 29,9%.
Ακολουθούν η Αυστρία (23%), η Τσεχική Δημοκρατία (22,1%) και η Γερμανία (21,6%).
Αντιθέτως, η μικρότερη μισθολογική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών καταγράφεται στη Σλοβενία (3,2%) και ακολουθούν η Μάλτα (5,1%), η Πολωνία (6,4%), η Ιταλία (7,3%) και η Κροατία (7,4%).
Για την Ελλάδα το μισθολογικό χάσμα ανδρών - γυναικών ανερχόταν το 2010 σε 15% ενώ στον κατάλογο της Eurostat δεν παρατίθενται στοιχεία για επόμενες χρονιές.
Σε σχέση με το 2008, το χάσμα μειώθηκε στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε., αλλά ενισχύθηκε σε 10 άλλες, όπως η Πορτογαλία, όπου αυξήθηκε κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες και έφθασε το 13%.
Η Eurostat, η οποία δημοσιεύει τις στατιστικές αυτές με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, υπογραμμίζει ότι οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών στην αγορά εργασίας δεν αφορούν μόνο τις μισθολογικές αποκλίσεις. Τα 2/3 των διευθυντών, των στελεχών και των διαχειριστών είναι άνδρες, ενώ δύο στους τρεις υπαλλήλους γραφείου είναι γυναίκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης