Διεθνή

Χαμηλώνει το στόχο στο 7% από 7,5% για την αύξηση του ΑΕΠ το 2015 η Κίνα - Τι εκτιμά η Barclays

Χαμηλώνει το στόχο στο 7% από 7,5% για την αύξηση του ΑΕΠ το 2015 η Κίνα  - Τι εκτιμά η Barclays
Με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 1990 αυξήθηκε το κινεζικό ΑΕΠ το 2014
Χαμηλότερο στόχο αύξησης του ΑΕΠ για το 2015 υιοθετεί η κινεζική κυβέρνηση και από 7,5% τον αναπροσαρμόζει στο 7%.
Ο νέος στόχος οικονομικής ανάπτυξης επισημοποιεί αυτό που έχει ήδη διαπιστωθεί από τα επίσημα στοιχεία: η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας επιβραδύνεται.
Ειδικότερα, όπως έδειξαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ το 2014, το οποίο ενισχύθηκε κατά 7,4%, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της χώρας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1990.
Οικονομικοί αναλυτές της Barclays εκτιμούν ότι ακόμα και ο μειωμένος στόχος για το κινεζικό ΑΕΠ είναι δύσκολα επιτεύξιμος.
Αναφέρει ειδικότερα πως «βλέπουμε αυξημένους κινδύνους για τον στόχο αύξησης του ΑΕΠ κατά 7% το 2015 και κατά 6,6% το 2016».
«Η μεσιτική αγορά και η υπερπροσφορά του βιομηχανικού τομέα θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, ενώ η νομισματική και οικονομική πολιτική θα δέχονται ισχυρές πιέσεις από τα υψηλά επίπεδα χρέους, τις πιθανότητες για μια νέα οικονομική κρίση και την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.
Ειδικότερα το ζήτημα του χρέους εγείρει ανησυχίες, καθώς τα χαμηλά, για τα δεδομένα της Κίνας, επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης και ο χαμηλός πληθωρισμός δυσχεραίνουν την αποπληρωμή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης