Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα πτώση έως 15% στα ενοίκια - ΠΟΜΙΔΑ: Θετική η πρόταση της κυβέρνησης για επίδομα ενοικίου στους φτωχούς

Νέα πτώση έως 15% στα ενοίκια - ΠΟΜΙΔΑ: Θετική η πρόταση της κυβέρνησης για επίδομα ενοικίου στους φτωχούς
Το επίδομα ενοικίου δεν θα υπερβαίνει τα 70 ευρώ το μήνα γα ένα άτομο και για πολυμελή οικογένεια θα δίνεται το ποσό των 220 ευρώ
Σε θετική κατεύθυνση είναι η πρόταση της κυβέρνησης με τη θέσπιση επιδόματος ενοικίου σε φτωχά νοικοκυριά υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ.
Η πρωτοβουλία της ανακουφίζει τους οικονομικά αδύνατους και την ίδια στιγμή δίνει έσοδα σε μερίδα ιδιοκτητών οι οποίοι μέχρι πρότινος κρατούσαν κλειστά τα σπίτια τους προς ενοικίαση.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 30.000 νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και δεν έχουν τη δυνατότητα στέγασης.
Το επίδομα ενοικίου δεν θα υπερβαίνει τα 70 ευρώ το μήνα γα ένα άτομο και για πολυμελή οικογένεια θα δίνεται το ποσό των 220 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι τα χρήματα θα δίνονται στο ιδιοκτήτη του ακινήτου αφού πρώτα θα έχει κατατεθεί το συμβόλαιο μίσθωσης στην αρμόδια εφορία.
Την ίδια στιγμή παράγοντες της κτηματαγοράς αναμένουν νέα πτώση έως 15% στα μισθώματα των κατοικιών το 2015 σε σχέση με το 2014.
Ο κ. Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας διευθύνων σύμβουλος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου της E- Real Estates, υποστηρίζει ότι η τιμή του μισθώματος καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από τις τρέχουσες ανάγκες των ιδιοκτητών.
Ειδικότερα στις ακριβές περιοχής της Αττικής που αντικειμενικές αξίες διαμορφώνουν συνολικές αξίες που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ για ακίνητο 100 τ.μ. αναζητούνται επιπλέον έσοδα για τη συντήρηση του ακινήτου.
Οι υποψήφιοι ενοικιαστές πλέον είναι κυρίως οικογένειες που επιθυμούν την μετεγκατάσταση διότι στην προσπάθεια τους για πιο χαμηλό μίσθωμα σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη δεν υπάρχει συμφωνία , οι ενοικιαστές αναζητούν φθηνότερη στέγη.
Η εταιρεία E-Real Estates με το δικό της δίκτυο κτηματομεσιτών καταγράφει το ύψος των μισθωμάτων για ακίνητα εμβαδού από 75 έως 95 τετραγωνικά μέτρα που βρίσκονται στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας.


Ακολουθούν οι πίνακες 







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης