Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΝΔ – Το πάνω χέρι ο Σαμαράς παρά τα πυρά και την αμφισβήτηση

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΝΔ – Το πάνω χέρι ο Σαμαράς παρά τα πυρά και την αμφισβήτηση
Πλεονέκτημα για τον Σαμαρά στις εσωκομματικές ζυμώσεις και η αστάθεια της κυβέρνησης
Από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων ετών αναμένεται να είναι η μεθαυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
Μια και σε αυτήν πρόκειται να αναζητηθούν τα αίτια της μεγάλης ήττας στις πρόσφατες εκλογές, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η ΝΔ να σχηματίσει τη μικρότερη Κοινοβουλευτική της Ομάδας από τη μεταπολίτευση και μετά.
Μάλιστα το λόγο θα πάρουν – για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2012 – και οι βουλευτές, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα ασκήσουν δριμεία κριτική στην ηγετική ομάδα του κόμματος για την ήττα με 8,5 μονάδες διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ
Πάντως, και παρά τα πυρά και την εσωκομματική αμφισβήτηση που δέχεται ο κ.Σαμαράς και η ηγετική ομάδα της ΝΔ για το εκλογικό αποτέλεσμα, εκτιμάται πως δεν πρόκειται να ανοίξει το θέμα της αλλαγής ηγεσίας του κόμματος.
Κυρίως διότι οι επίδοξοι δελφίνοι δεν φαίνεται να είναι σε θέση να αμφισβητήσουν τον κ.Σαμαρά, ο οποίος εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι και να ελέγχει τις εσωκομματικές ισορροπίες και συσχετισμούς δυνάμεων.
Είναι σαφές ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα πρόσωπο, ένα στέλεχος του κόμματος, το οποίο να είναι ικανό να ενώσει τις διάφορες, διάσπαρτες δυνάμεις και τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος και να σταθεί απέναντι στον κ.Σαμαρά.
Παράλληλα, ένα ακόμα πλεονέκτημα του κ.Σαμαρά είναι ότι οι ενστάσεις και η ρητορική του κατά της κυβέρνησης δικαιώνονται μια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εξακολουθεί να πορεύεται με αστάθεια και να αδυνατεί να πείσει για το κατά πόσο η πολιτική που προτείνει είναι ρεαλιστική και συμβατή με τις «επιταγές» των Ευρωπαίων.
Συνεπώς, και δεδομένης της στάσης του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος φέρεται να μην προκρίνει τα σενάρια διαδοχής, αλλά και άλλων κορυφαίων στελεχών (όπως π.χ. ο κ.Μεϊμαράκης) ο κ.Σαμαράς εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το «σκόπελο» της ΚΟ της ΝΔ χωρίς ιδιαίτερες απώλειες.
Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται ότι στο αίτημα πολλών στελεχών του κόμματος για έκτακτο συνέδριο, θα αντιπροτείνει τη διεξαγωγή έκτακτης εθνικής συνδιάσκεψης προκειμένου να τεθεί επί τάπητος ο επανακαθορισμός της ιδεολογικής ταυτότητας και η ανάγκη ανανέωσης της πολιτικής πορείας του κόμματος την επόμενη ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης