Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Απροειδοποίητη άσκηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

tags :
Ισραήλ: Απροειδοποίητη άσκηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η ηγετική ομάδα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Περίπου 13.000 στρατιωτικούς για μια απροειδοποίητη άσκηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κινητοποίησε ο στρατός του Ισραήλ.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός του Ισραήλ, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ Γκάντι Άιζενκοτ διέταξε μια «αιφνιδιαστική άσκηση της Κεντρικής Διοίκησης», η οποία είναι αρμόδια για τα εδάφη που είχαν καταληφθεί στον πόλεμο του 1967 και οι Παλαιστίνιοι θέλουν να εντάξουν στο μελλοντικό τους κράτος.
Πάντως, εικόνες από τα γυμνάσια που μαγνητοσκόπησε και μετέδωσε ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός απεικονίζουν στρατιώτες με τεθωρακισμένα οχήματα να ασκούνται στην παροχή φροντίδας σε τραυματίες σε ένα πεδίο μάχης.
Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων, ως προς τη στιγμή που επελέγη για τη διεξαγωγή των στρατιωτικών γυμνασίων, ανέφερε πως «δεν συνδέεται κατ΄ ανάγκην με κάτι συγκεκριμένο».
Πρόσθεσε δε, ότι η πιο πρόσφατη τέτοια ισραηλινή άσκηση είχε γίνει στη Δυτική Όχθη το 2012 και τέτοια γυμνάσια «γίνονται από καιρού εις καιρόν».
Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η ηγετική ομάδα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, η οποία αποτελείται από 110 μέλη.
Θα εξετάσει τις προτάσεις να ανασταλεί η συνεργασία με το Ισραήλ όσον αφορά θέματα ασφαλείας στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μαχμούντ Αλ Αλούλ, ανώτερο στέλεχος του κινήματος Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι «θα ληφθούν αποφάσεις σε ό,τι αφορά όλο το φάσμα των σχέσεων με το Ισραήλ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης