Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποινικές διώξεις εις βάρος των δυο συλληφθέντων για την υπόθεση του Χρ. Ξηρού - Συνεχίζονται οι έρευνες

Ποινικές διώξεις εις βάρος των δυο συλληφθέντων για την υπόθεση του Χρ. Ξηρού - Συνεχίζονται οι έρευνες
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, συνεχίσθηκαν με αδιάκοπο ρυθμό
(upd) Στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος των δυο συλληφθέντων για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού, προχώρησαν οι αρχές.
Πρόκειται για έναν 39χρονο και ένα 32χρονο, ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι οδηγήθηκαν το απόγευμα στο Εφετείο της Αθήνας, ενώπιον του ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου.
Ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, αφού προηγουμένως  ενημερώθηκαν για τα στοιχεία σε βάρος τους.
Συγκεκριμένα, προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη έλαβε ο 39χρονος κατηγορούμενος που συνελήφθη στο Γαλάτσι, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κ.α.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορος του κατηγορουμένου ,Κ. Παπαδάκης, δεν είναι σοβαρά τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του εντολέα του και σε καμία περίπτωση το DNA σε ένα κινητό αντικείμενο δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο.
Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο συλληφθέντα, τον 32χρονο, έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ ακόμη δύο άτομα συνεργοί του Ξηρού συνελήφθηκαν σήμερα.
Πρόκειται για άτομα ελληνικής καταγωγής, εκ των οποίων ο ένας είχε άμεση εμπλοκή σε τρομοκρατικά χτυπήματα.
Και οι δύο προσήχθησαν στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών σήμερα το απόγευμα (28-02-2015) για εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης, ενώ ο 39χρονος προσήχθη νωρίτερα το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, σχετικά με την περαιτέρω εξέλιξη των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού, σήμερα συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δύο ημεδαποί, 39 και 32 ετών αντίστοιχα, σε εκτέλεση Ενταλμάτων Σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών.
Ο 39χρονος ημεδαπός κατηγορείται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων πιστολίων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, από τις εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις DNA που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι γενετικό υλικό (DNA) του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί σε:
-Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (φάκελος) που εστάλη στον Πρόεδρο Εφετών Αθηνών αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας κ. Δημήτριο ΜΟΚΚΑ, ο οποίος ανεφλέγη, την 01-09-2013 στην οικία του
- Αυτοσχέδιο Ωρολογιακό Εκρηκτικό Μηχανισμό που τοποθετήθηκε βραδινές ώρες της 23-03-2014 στην κεντρική είσοδο κτιρίου που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού και ο οποίος εξουδετερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία., στον  ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό (δέμα) που απεστάλη στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, την 30-04-2014, κλπ.
-Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κρησφύγετο – «γιάφκα» που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας Λουτρακίου, μετά την σύλληψη του Χριστόδουλου ΞΗΡΟΥ, την 03-01-2015.
-Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο άλλο κρησφύγετο - «γιάφκα» στην περιοχή της Αναβύσσου Αττικής, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος ΞΗΡΟΣ μέχρι την 03-01-2015.
Σημειώνεται ότι ο 39χρονος κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητάς του, αντιστάθηκε και εξύβρισε τους ενεργούντες τον έλεγχο αστυνομικούς και συνελήφθη για «Αντίσταση» και «Εξύβριση».
Ο δεύτερος συλληφθείς, ο 32χρονος, κατηγορείται επίσης για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Ειδικότερα, κατηγορείται ότι παρέδωσε στην καταζητούμενη συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελική Σπυροπούλου, ψηφιακό υλικό (κάρτα sd) με γράμματα και ηλεκτρονικά κλειδιά ασφαλείας (passwords), τηλέφωνο επικοινωνίας, χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα Kalashnikov με τα οποία οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση απόδρασης θα έβαλαν κατά των Φυλακών Κορυδαλλού.
Σημειώνεται ότι τα υλικά αυτά προερχόταν από τα έγκλειστα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τα οποία τα είχαν παραδώσει σε άγνωστο πρόσωπο κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου.
Επιπλέον, πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες εντοπίστηκε στην περιοχή της Αναβύσσου φορτηγό αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη του στις αρχές του Νοεμβρίου, σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής και του οποίου η άδεια κυκλοφορίας είχε ανευρεθεί στο κρησφύγετο - «γιάφκα» στην περιοχή της Αναβύσσου Αττικής, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός.
Σημειωτέον ότι κατά τον εντοπισμό του έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ίδιου τύπου φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο δεν απασχολεί.
Το συγκεκριμένο όχημα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά του εκρηκτικού μηχανισμού που θα πυροδοτούνταν προκειμένου να προσβληθεί ο εξωτερικός τοίχος των Φυλακών Κορυδαλλού και να αποδράσουν έγκλειστα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς και άγνωστος αριθμός ποινικών κρατουμένων.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσία συνεχίζονται.
Υπενθυμίζονται τέλος οι τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

(Πρώτη ενημέρωση 19:45, Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης