Τελευταία Νέα
old

Regling (ESM): Σημαντικό ενδιάμεσο βήμα για την Ελλάδα η παράταση του προγράμματος

tags :
Regling (ESM): Σημαντικό ενδιάμεσο βήμα για την Ελλάδα η παράταση του προγράμματος
"Η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να εργαστεί με τους εταίρους για την εξεύρεση βιώσιμης λύση"
Ως σημαντικό βήμα για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο Klaus Regling τη συμφωνία για την τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.
Μετά την έγκριση της παράτασης από τον ESM, o επικεφαλής του Μηχανισμού, K. Regling υπογράμμισε πως η σημερινή απόφαση «αποτελεί ένα σημαντικό ενδιάμεσο βήμα, καθώς παρέχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο για τη συνέχιση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών στην Ελλάδα. Παράλληλα διασφαλίζει ότι σημαντικοί πόροι του ΕSM παραμένουν διαθέσιμοι για την Ελλάδα για τους επόμενους τέσσερις μήνες».
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τώρα την ευκαιρία να εργαστεί με τους εταίρους για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την περίοδο μετά τις 30 Ιουνίου 2015 επί τη βάσει της σημαντικής προόδου που σημείωσε η Ελλάδα αλλά και των τεράστιων προσπαθειών του ελληνικού λαού» τόνισε εν συνεχεία ο K. Reging.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr
To «πράσινο φως» στην 4μηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος άναψε σήμερα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Διάσωσης (EFSF).
Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του EFSF Klaus Regling, το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την παράταση του ελληνικού προγράμματος μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.
Νωρίτερα σήμερα και το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την παράταση του ελληνικού προγράμματος με συντριπτική πλειοψηφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης