Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Η Ελλάδα κέρδισε περισσότερα από τους Ευρωπαίους - «Κλειδί» η ευελιξία

Commerzbank: Η Ελλάδα κέρδισε περισσότερα από τους Ευρωπαίους - «Κλειδί» η ευελιξία
 Ελλάδα κέρδισε τη γενναιοδωρία των Ευρωπαϊκών κρατών"
Για πύρρειο νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελλάδας έναντι των πιστωτών κάνει λόγο η Commerzbank, αναδεικνύοντας τα ελληνικά οφέλη της συμφωνίας.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανική τράπεζας, Joerg Kraemer, επισημαίνει πως η Ελλάδα κέρδισε τη γενναιοδωρία των Ευρωπαϊκών κρατών, καταφέρνοντας να αποσπάσει σημαντικές ρήτρες ευελιξίας.
Μάλιστα, εξηγεί χαρακτηριστικά, αυτές οι ρήτρες θα επιτρέψουν στον Αλέξη Τσίπρα να αναπτύξει τις δικές του πρωτοβουλίες, εντός ενός ασφαλούς περιθωρίου.
«Σε oνομαστικούς όρους, νικητές αναδείχθηκαν οι πιστωτές» σημειώνει η Commerzbank, συμπληρώνοντας ωστόσο, πως «η πραγματικότητα διαφέρει σημαντικά».
Από την πλευρά της, η JP Morgan επισημαίνει πως η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης επήλθε χάρη στις πιέσεις που δέχθηκε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αλλά και στη σημαντική εκροή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες.
«Αυτοί οι δύο παράγοντας ανάγκασαν τις δύο πλευρές να έλθουν σε συμβιβασμό» τονίζει ο Malcolm Barr, αναλυτής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης