Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιαπωνία ενδέχεται να μειώσει στο +1% τον στόχο για τον πληθωρισμό

Η Ιαπωνία ενδέχεται να μειώσει στο +1% τον στόχο για τον πληθωρισμό
Λόγω της διολίσθησης των τιμών του πετρελαίου, ο στόχος για τον δείκτη τιμών καταναλωτή ενδέχεται να μειωθεί από την BoJ κατά 50%
Κατά 50%, στο +1%, θα μπορούσε να υποβαθμίσει τον στόχο για τον πληθωρισμό η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), ανέφερε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού της χώρας, Koichi Hamada.
O Hamada ανέφερε πως η απότομη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου έχει ωθήσει σε απότομη συρρίκνωση συνολικά τον δείκτη τιμών καταναλωτή.
Αν και αποτέλεσε τον κύριο «αρχιτέκτονα» της πολιτικής της χαλάρωσης του πρωθυπουργού Abe, ο Hamada, τόνισε ότι μια περικοπή του στόχου για τον πληθωρισμό είναι πιθανή, καθώς και παράλληλα, η επιμήκυνση του χρόνου για την επίτευξη του στόχου.
Ήταν δύσκολο να προβλεφθεί η μείωση κατά 50% των τιμών του αργού πετρελαίου, ανέφερε ο Hamada, οπότε είναι φυσικό επακόλουθο να προβεί η BoJ σε περικοπή του στόχου για τον πληθωρισμό.
«Δεν θεωρώ ότι η BoJ πρέπει να αισθάνεται υπεύθυνη ότι χάνει σε αξιοπιστία, αν αλλάξει τον στόχο για τον πληθωρισμό», υπογράμμισε ο Hamada.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης