Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El Pais: Δεν είναι εξασφαλισμένο το «ναι» των Ευρωπαίων στις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας

El Pais: Δεν είναι εξασφαλισμένο το «ναι» των Ευρωπαίων στις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας
Φάνηκαν οι πρώτες ρωγμές στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης μετά τη συμφωνία της Παρασκευής στο Eurogroup, τονίζεται σε άρθρο της ισπανικής εφημερίδας
Στις αντιδράσεις που καταγράφονται στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης μετά την κατ' αρχήν συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της Παρασκευής, αναφέρεται δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, για τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενδεχομένως να είναι πιο εύκολο να πείσει τους εταίρους του στην Ευρωζώνη από το να εξευμενίσει την απόπειρα εξέγερσης που έχει ξεσπάσει στο κόμμα του, αναφέροντας τις επικριτικές δηλώσεις πέντε διακεκριμένων μελών του κόμματος μετά την επίτευξη της συμφωνίας.
Εν τω μεταξύ, υπογραμμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται ενάντια στον χρόνο προκειμένου να παρουσιάσει σήμερα, Δευτέρα, το οριστικό πακέτο των μεταρρυθμίσεων που σκοπεύει να εφαρμόσει και από εκεί και πέρα, είναι η σειρά των Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ να το εγκρίνουν.
Όπως σημειώνεται, κανείς δεν αναμένει ότι θα υπάρξει κάποιο «ατύχημα» μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή, μετά και τις υποχωρήσεις της Ελλάδας.
Σύμφωνα με πηγές στην Κομισιόν που επικαλείται η εφημερίδα, «η Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρεί ότι θα υπάρξει αυτόματη έγκριση της λίστας μεταρρυθμίσεών της».
«Έχουμε διαπιστώσει τις λογικές αντιστάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όμως το κεντρικό σενάριο είναι μια λίστα αρκετά φιλόδοξη ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα: η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά την ευαίσθητη οικονομική, δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική της κατάσταση», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης