Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Δομικού χαρακτήρα οι μεταρρυθμίσεις - Θα περιλαμβάνουν πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου

FT: Δομικού χαρακτήρα οι μεταρρυθμίσεις - Θα περιλαμβάνουν πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου
Η ραγδαία οικονομική κατάσταση ενέτεινε τις πιέσεις προς την Αθήνα, αναφέρει αξιωματούχος της ΕΕ
Τις προτάσεις που θα περιλαμβάνονται στην πολυαναμενόμενη «λίστα των μεταρρυθμίσεων» την οποία η Ελλάδα θα υποβάλλει στους πιστωτές της τη Δευτέρα, επιχειρούν να διερευνήσουν οι Financial Times.
Οι μεταρρυθμίσεις θα είναι «κυρίως δομικού χαρακτήρα» και δεν θα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με σχεδιαζόμενες αυξήσεις εσόδων ή περικοπές δαπανών, αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα.
Η Αθήνα θα προτείνει μέτρα για πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου πετρελαίου και τσιγάρων, τα οποία θα αποφέρουν 2 – 2,5 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία εντός του έτους, δήλωσε στους FT το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος.
Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, ασαφές παραμένει κατά πόσο θα περιληφθούν στην επιστολή του κ. Βαρουφάκη ορισμένες από τις θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις της οικονομικής πολιτικής, τις οποίες έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι εκπτώσεις έως και 50% στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
Όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, οι FT παρατηρούν ότι παρά τη στροφή 180 μοιρών που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, η οποία αντανακλάται στη συμφωνία, η δημοτικότητα της κυβέρνησής του ανήλθε στο 80%, από 70% την περασμένη εβδομάδα.
Εντείνεται, ωστόσο, η κριτική της κυβέρνησης από τα μέλη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία κατηγορούν τον πρωθυπουργό για υπαναχώρηση όσον αφορά στη συμφωνία της Παρασκευής.
Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της ΕΕ που συμμετείχε στις συνομιλίες της Παρασκευής, η ραγδαία οικονομική κατάσταση της χώρας ενέτεινε τις πιέσεις προς την Αθήνα να κλείσει συμφωνία.
«Βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο», ανέφερε ο αξιωματούχος που επικαλούνται οι FT, προσθέτοντας ότι εάν οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης κριθούν ανεπαρκείς, το Eurogroup θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης