Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναζητούνται οι δράστες της δολοφονίας του 47χρονου αρχιφύλακα

Αναζητούνται οι δράστες της δολοφονίας του 47χρονου αρχιφύλακα
Τους δράστες αναζητούν οι αστυνομικές δυνάμεις
(upd) Τους δράστες της δολοφονίας του αρχιφύλακα των φυλακών της Δομοκού αναζητούν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Το θύμα, τον οποίο «γάζωσαν» με 20 σφαίρες οι δράστες, ο 47χρονος αρχιφύλακας,  εργαζόταν εδώ και έξι χρόνια στις φυλακές Δομοκού και πριν από λίγο καιρό είχε γίνει αρχιφύλακας.
Ήταν πατέρας δύο παιδιών.
Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για ένα μαύρο αυτοκίνητο που κινήθηκε γρήγορα, βγήκε από τον οικισμό Κουβέλα και βρέθηκε στην εθνική οδό πριν ακόμα φτάσουν οι αστυνομικοί.
Ωστόσο, δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν πόσοι ήταν οι εκτελεστές μέσα στο αυτοκίνητο, όμως κατέθεσαν ότι είδαν το μαύρο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες να κατεβαίνει το δρόμο πριν το φονικό και μετά τους πυροβολισμούς να φεύγει μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόμενο προς την παραλία του οικισμού και μέσω παράλληλου δρόμου βγήκε στην εθνική οδό.
«Καταδικάζω απερίφραστα την άνανδρη και απεχθή δολοφονία του αρχιφύλακα του Κ.Κ. Δομοκού», δήλωσε νωρίτερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή την εν ψυχρώ εκτέλεση του υπαρχιφύλακα Δομοκού.
Ο ίδιος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, προσθέτοντας πως θα συμπαρασταθεί ηθικά και υλικά στην οικογένειά του.
Ακόμη, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους του σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αναφέροντας ότι η έρευνα θα δείξει τον ή τους ενόχους.
«Διαβεβαιώνω ότι η απόδοση της Δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ασφάλειας στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος και η προώθηση των εντός των τειχών ανθρωπιστικών παρεμβάσεων θα συνεχιστούν αταλάντευτα και θα ενταθούν», υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος
Στο μεταξύ, το αυτοκίνητο των δραστών που εκτέλεσαν τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομικού, αναζητούν οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ήδη στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται άνδρες της Ασφάλειας Λαμίας και κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής, των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Ως προς τα κίνητρα της επίθεσης, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής ενέργειας που να συνδέεται με τη λειτουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.  
Σημειώνεται ότι στις φυλακές Δομοκού, μεταξύ άλλων, κρατούνται μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», τα μέλη της 17Ν Κουφοντίνας, Γιωτόπουλος και Ξηρός, αλλά και ο βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:


Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσαν αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και των δραστών που δολοφόνησαν το απόγευμα αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, κοντά στη Λαμία.
Το θύμα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, βγήκε από το σπίτι του λίγο πριν τις 17:30 το απόγευμα στη περιοχή Κουβέλα, μεταξύ Λαμίας και  Στυλίδας, για να πάει για κυνήγι στην ευρύτερη περιοχή. 
Όταν μπήκε στο όχημά του, τον πλησίασε επιβατικό αυτοκίνητο με δύο ή τρία άτομα, τα οποία  άνοιξαν πυρ εναντίον του με Καλάσνικωφ και εννιάρι πιστόλι.

(Πρώτη ενημέρωση 19:04, Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης