Τραπεζικά νέα

Credit Agricole: Αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα, πουλήστε ευρώ

Credit Agricole: Αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα, πουλήστε ευρώ
Να πουλήσουν ευρώ ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα συστήνει η Credit Agricole
Αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα πουλήστε ευρώ αναφέρει η Γαλλική Τράπεζα Credit Agricole σε έκθεση της.
Η μή επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup θα ήταν μια σημαντικά αρνητική εξέλιξη για το ευρώ.
Όμως όπως επισημαίνει η γαλλική τράπεζα ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία με επίκεντρο την Ελλάδα η νευρικότητα στις συναλλαγματικές ισοτιμίες ειδικά ευρώ δολαρίου θα παραμείνει.
Βραχυχρόνια το ευρώ εξαρτάται από τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup.
Με δεδομένο ότι η Γερμανία έχει απορρίψει την πρόταση για παράταση της σύμβασης χρηματοπιστωτικής διευκόλυνσης κοινώς της δανειακής σύμβασης και ως εκ τούτου οι προσδοκίες είναι χαμηλές.
Όπως διευκρινίζει η Credit Agricole ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στο σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα, οι επενδυτές να βγουν short στο ευρώ, πουλώντας ευρώ ακόμη και στην περίπτωση συμφωνίας.

Ο Adam Myers, ο Ευρωπαίος επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής Συναλλάγματος της τράπεζας, ανέφερε νωρίτερα στην βρετανική εφημερίδα Guardian, πως ο λόγος για τον οποίο το ευρώ διολισθαίνει, έναντι του δολαρίου, είναι το γεγονός ότι οι αγορές εκτιμούν πως θα υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας και της ΕΕ στο Eurogroup.
Ειδικότερα, ανέφερε πως «πολλοί άνθρωποι παραμένουν υπεραισιόδοξοι ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία, γιατί πρέπει να υπάρξει συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης