Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Έκπληξη προκαλεί η άμεση απόρριψη της ελληνικής πρότασης από τη Γερμανία

FT: Έκπληξη προκαλεί η άμεση απόρριψη της ελληνικής πρότασης από τη Γερμανία
Καθώς ο χρόνος εξαντλείται, αυξάνεται η πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί τον Μάρτιο χωρίς πρόγραμμα οικονομικής στήριξης για πρώτη φορά από το 2010, σημειώνεται
Έκπληξη προκαλεί η ταχεία απόρριψη εκ μέρους της Γερμανίας της πρότασης της Ελλάδας για επέκταση του προγράμματος διάσωσης, ύψους 172 δισ. ευρώ, παρά τη στροφή 180 μοιρών της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία για πρώτη φορά σήμερα, Πέμπτη, υποσχέθηκε να εκπληρώσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο τρέχον πρόγραμμα, σημειώνεται σε δημοσίευμα των Financial Times.
Η άμεση αυτή απόρριψη του αιτήματος της Ελλάδας, τονίζεται, αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε ένα σίριαλ αποτυχημένων συνομιλιών σχετικά με το πώς θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας, όταν το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης λήξει την επόμενη εβδομάδα.
Καθώς μάλιστα ο χρόνος εξαντλείται και πλησιάζει η ύστατη ώρα για την επίτευξη μιας συμφωνίας, αυξάνεται η πιθανότητα η Αθήνα να μείνει χωρίς πρόγραμμα οικονομικής στήριξης τον Μάρτιο για πρώτη φορά από το 2010, κάτι που πολλοί αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες φοβούνται ότι θα προκαλέσει πανικό στις αγορές και bunk run.
Όπως σημειώνεται, η γερμανική απόρριψη αποτελεί κίνηση έκπληξη τη στιγμή που ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε ότι έλαβε το αίτημα της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση και ότι θα συγκαλέσει συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ αύριο, Παρασκευή.
Παράλληλα, αξιωματούχοι σημείωναν ότι μια νέα συνεδρίαση του Eurogroup θα είχε νόημα και θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν η Ελλάδα προχωρούσε σε αρκετές υποχωρήσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης