Τελευταία Νέα
Οικονομία

Wilbur Ross: Δεν είναι καλή ιδέα το Grexit - Θα υπάρξει συμβιβασμός Ελλάδας - Ευρωζώνης

tags :
Wilbur Ross: Δεν είναι καλή ιδέα το Grexit - Θα υπάρξει συμβιβασμός Ελλάδας - Ευρωζώνης
Αισιόδοξος για συμφωνίας Ελλάδας - εταίρων ο Wilbur Ross
«Κλειδί» θα αποτελέσουν οι προϋποθέσεις της επικείμενης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και των δανειστών της, τόνισε ο επενδυτής και μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου Wilbur Ross.
Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο «Bloomberg», ο Wilbur Ross ότι «χρειάζεται να γίνει ένας συμβιβασμός» για το ελληνικό ζήτημα.
Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο Ross εκτίμησε ότι δεν θα ήταν καλή ιδέα.
Η είδηση για επικείμενη συμφωνία είναι θετική, είπε, καθώς αποτελεί αναγνώριση ότι η Ελλάδα χρειάζεται τα χρήματα, ενώ φάνηκε αισιόδοξος για την κατάληξη του ζητήματος.
Ο Wilbur Ross επέκρινε το γεγονός ότι οι διαβουλεύσεις φαίνεται να γίνονται στα ΜΜΕ, αντί στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων.
«Αν είπες αμέτρητες φορές δημόσια πως δεν θα κάνεις κάποια πράγματα τότε είναι πολύ δύσκολο μετά να συμφωνήσεις να τα κάνεις», τόνισε.
Πρόσθεσε ότι το ύψος του χρέους και ο χρόνος αποπληρωμής δεν αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα στο θέμα της Ελλάδας.
Τα σημεία κλειδιά, όπως είπε, θα είναι «οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν τη συμφωνία, τι θα γίνει με τον κατώτατο μισθό, την επαναπρόσληψη εργαζομένων, τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και το δημοσιονομικό πλεόνασμα στο οποίο δεσμεύτηκε η Ελλάδα».
Συνεχίζοντας, ο αμερικανός επενδυτής σημείωσε ότι από τη μια υπάρχει η Ιρλανδία η οποία έχει ακολουθήσει πιστά το πρόγραμμα διάσωσης της που ήταν εξίσου σκληρό με της Ελλάδας και από την άλλη χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία οι οποίες αναμένουν να δουν μέχρι που μπορεί φτάσει η Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή, είπε, η Angela Merkel έχει απέναντι της τόσο τους ευρωπαίους εταίρους όσο και τα θέματα που επικρατούν στο εσωτερικό της Γερμανίας, ενώ από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει την τρόικα και το πρόγραμμα διάσωσης, διερωτώμενος μέχρι που μπορούν να φτάσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης