Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Στο τέλος, η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη - Θα είναι καλό και για τους δύο

Saxo Bank: Στο τέλος, η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη - Θα είναι καλό και για τους δύο
Προς το παρόν δεν υπάρχει λύση στο τραπέζι, εκτός κι αν κάποιος υπαναχωρήσει, δηλώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας, Steen Jakobsen
Αν μέσα στις επόμενες 48 ώρες, Αθήνα και Βρυξέλλες αποτύχουν να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο για την Ελλάδα, η χώρα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, κάτι που ενδεχομένως να μην είναι και τόσο κακό.
Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής αναλυτή της Saxo Bank, Steen Jakobsen, στο Russia Today, «στο τέλος, η Ελλάδα θα αποχωρήσει, θα υπάρξει το ονομαζόμενο Grexit» και επισημαίνει ότι «αυτό θα είναι καλό τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη, διότι θα σημάνει ότι κάποιος αναλαμβάνει το τίμημα».
«Πρέπει να σκεφτούμε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε μια μάχη δίχως λύση», σημείωσε, για να συμπληρώσει ότι δεν υπάρχει «win-win» περίπτωση.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση στο τραπέζι, εκτός κι αν κάποιος υπαναχωρήσει, για να προσθέσει ωστόσο ότι κανείς δεν θέλει να χάσει.
Μια έξοδος από το ευρώ «θα δημιουργήσει βραχυπρόθεσμα μεταβλητότητα στην αγορά, όμως αυτό είναι η αρχή για κάτι καλύτερο για την Ελλάδα και την Ευρώπη» σημειώνει ο Jakobsen, ο οποίος επισημαίνει τέλος, ότι η Γερμανία δεν μπορεί να πάει πίσω στους ψηφοφόρους της και να ζητήσει λεφτά για μια χώρα που δεν θέλει να υπογράψει το νομικό κείμενο που έχει ενσωματωθεί στις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης